Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δεκάδες νεκροί στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε έναν "κύκλο βίας" στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος του Μπανγκουί στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.


Ο Νιεουντόν Νζαπαλάινγκα δήλωσε ότι εννέα άνθρωποι εκτελέστηκαν στη συνοικία Μπόινγκ κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ ακόμη 30 σοροί μεταφέρθηκαν στο τέμενος της συνοικίας PK50.

Τουλάχιστον 105 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη σε συγκρούσεις. Νωρίτερα σήμερα οι Γιατροί χωρίς Σύνορα έκαναν λόγο για περίπου 92 νεκρούς και 155 τραυματίες από μαχαίρια ή σφαίρες στο κοινοτικό νοσοκομείο της πόλης.

Η μη κυβερνητική οργάνωση δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι σοροί που μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στο νεκροτομείο ήταν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της νύχτας ή αν επρόκειτο για τα πτώματα που είχαν εγκαταλειφθεί στους δρόμους χθες μετά τις συγκρούσεις.

 Στο μεταξύ η προεδρία της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας ζήτησε σήμερα από όλες τις δυνάμεις ασφαλείας να επιστρέψουν στους στρατώνες του, επιτρέποντας μόνο στις παναφρικανικές και τις γαλλικές δυνάμεις και στα μέλη της προεδρικής ασφάλειας να περιπολούν στο Μπανγκουί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου