Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Διαδήλωση κατά της οικονομικής πολιτικής στα κατεχόμενα

Το Τουρκικό Δημοκρατικό Κόμμα , το κόμμα Νέα Κύπρος, το Σοσιαλιστικό Κόμμα και συντεχνίες των κατεχομένων διαδήλωσαν έξω από τη λεγόμενη τουρκική πρεσβεία στα κατεχόμενα κατά των αυξήσεων.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα κατά των αυξήσεων, της οικονομικής πολιτικής της Τουρκίας, του ιμπεριαλισμού και της εισβολής.

 Σε ψήφισμα που διάβασε ο ΓΓ της  Dev-Is Χασάν Φελέκ κατηγόρησε την ψευδοκυβέρνηση ότι προδίδει τους Τουρκοκυπρίους, υπακούοντας στις εντολές της Άγκυρας. Κάλεσε τη λεγόμενη κυβέρνηση να αποσύρει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και να απορρίψει το οικονομικό πακέτο που επιβάλλεται από την Τουρκία.

Ο ΓΓ της Συντεχνίας Τουρκοκυπρίων Δασκάλων Σενέρ Ελσίλ ανέφερε ότι διαδηλώνουν για τα ίδια πράγματα για πολλά χρόνια και το μόνο που αλλάζει είναι οι «μαριονέτες».

Λέγοντας ότι ο κύριος στόχος είναι η αφομοίωση, ανέφερε ότι ποτέ δεν θα γίνουν αποδεχτές οι πιέσεις της Άγκυρας και ότι δεν επιθυμούν ούτε το μισθό, ούτε τα πακέτα, ούτε τους αξιωματούχους της Τουρκίας, ενώ δήλωσε ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί έως ότου η Κύπρος επανενωθεί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου