Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από τη χθεσινή επίθεση

Τουλάχιστον 52 οι νεκροί στην Υεμένη
Παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο βρίσκεται πίσω από την επίθεση αυτοκτονίας που έγινε χθες στο κτήριο του υπουργείου Άμυνας στη Σαναά και είχε στόχο το νοσοκομείο που στεγάζεται μέσα στο κτήριο.

Σε αυτή την επίθεση, που ήταν η πιο αιματηρή των τελευταίων 18 μηνών, σκοτώθηκαν 52 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 162.

«Στο πλαίσιο της πολιτικής επιθέσεων κατά των κέντρων επιχειρήσεων που κατευθύνουν τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα, οι μουτζαχεντίν έπληξαν με σφοδρότητα έναν από αυτούς τους χώρους στην έδρα του υπουργείου Άμυνας», ανακοίνωσε με μήνυμά της στο Twitter που αναρτήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Ανσάρ αλ-Σαρία (Παρτιζάνοι του Ισλαμικού Νόμου).

Ένας βομβιστής-καμικάζι και ένοπλοι οι οποίοι φορούσαν στολές του υεμενίτικου στρατού επιτέθηκαν στο κτιριακό συγκρότημα όπου εδρεύει το υπουργείο Άμυνας, στο κέντρο της Σαναά.

Ανάμεσα στα θύματα είναι γιατροί, νοσοκόμες και ασθενείς στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε επιβεβαίωσε χθες ότι δύο Γερμανοί υπήκοοι -οι οποίοι φέρονται ότι ήταν ιατροί- είναι ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης.

Η ανώτατη επιτροπή ασφαλείας της Υεμένης διευκρίνισε πως δύο υπήκοοι Βιετνάμ, επίσης γιατροί και μία νοσοκόμα, υπήκοος Ινδίας, είναι ανάμεσα στα θύματα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους την οποία επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Saba.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι μεταξύ των νεκρών είναι και επτά Φιλιππινέζοι που εργάζονταν στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου