Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Επίσημη πρώτη για τη «Λεωφόρο Χριστουγέννων»

Από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου
η Μακαρίου μετατρέπεται σε «Λεωφόρο Χριστουγέννων»
Η καρδιά των γιορτών στην πρωτεύουσα θα χτυπάει από σήμερα στην λεωφόρο Μακαρίου

Από σήμερα η λεωφόρος Μακαρίου ζωντανεύει ξανά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί πλήθος κόσμου που θα την επισκεφτεί με την ευκαιρία των εορτών αφού ένα μεγάλο μέρος της μεταμορφώθηκε σε «Λεωφόρο των Χριστουγέννων».



Το δίκτυο εθελοντών «Λευκωσιάζω» σε συνεργασία με τον Δήμο της πόλης ανέλαβαν την οργάνωση και αποπεράτωση αυτής της εκδήλωσης που αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου αναζωογόνησης της πάλαι ποτέ δημοφιλούς εμπορικής λεωφόρους της πρωτεύουσας.

Το κομμάτι της Μακαρίου στο οποίο θα υπάρχει η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» θα είναι κλειστό για τα οχήματα από τη συμβολή της Μακαρίου με την Ευαγόρου (κατάστημα Zara) μέχρι και αυτή της οδού Μνασιάδου (Capital Canter) από σήμερα μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Την Κυριακή, από τις 4.00 μ.μ η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» θα αρχίσει τους επίσημους εορτασμούς της και ο δήμαρχος της πόλης στις 5.00 μ.μ θα τελέσει τα εγκαίνια θέτοντας έτσι την αφετηρία του εορταστικού μήνα της Λευκωσίας.

Κατά μήκος της «Λεωφόρου Χριστουγέννων» έχουν τοποθετηθεί 18 μικρά ξύλινα σπιτάκια που το καθένα θα στελεχώνεται για να προσφέρει διάφορα γιορτινά είδη στον κόσμο που θα βολτάρει τις ημέρες που έρχονται.

Αρκετά από τα σπιτάκια σήμερα εργάζονταν πυρετωδώς για τις τελευταίες λεπτομέρειες, κουβαλώντας τα εμπορεύματά τους και βάζοντας τις τελευταίες τους πινελιές ώστε να είναι πανέτοιμα για το Σαββατοκύριακο όπου και αναμένεται μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Ζεστά ροφήματα (ζεστό κρασί, τσάι, σοκολάτα καφέδες κ.λ.π), γλυκά και χριστουγεννιάτικα εδέσματα (κρέπες, ντόνατς, μπουγάτσες, σούπες, μπισκότα, cupcakes κ.α), παιχνίδια, στολίδια και άλλες κατασκευές θα βρίσκονται στα 18 σπιτάκια της «Λεωφόρου Χριστουγέννων» ενώ άλλα 5 τέτοια σπιτάκια βρίσκονται εκτός της κλειστής λεωφόρου σε ιδιωτικά πεζοδρόμια μέχρι και τη Λεωφόρο Διγενή Ακρίτα.

Στον χώρο θα υπάρχει βέβαια ο Άγιος Βασίλης που θα φωτογραφίζεται με τα παιδιά, ένα μίνι λούνα παρκ με καρουζέλ και πολλά δέντρα, έλατα, πεύκα και κυπαρίσσια προς πώληση. Χορωδίες, μπαλονοκατακευές, παιχνίδια, παραστάσεις Καραγκιόζη και πολλές άλλες εκπλήξεις μέσα από ένα πρόγραμμα ενός μήνα έρχονται να γεμίσουν και να τονώσουν τη Λεωφόρο Μακαρίου προσκαλώντας τον κόσμο να επισκεφτεί αυτή την μικρή γιορτινή πόλη και βιώσει όμορφες στιγμές τα Χριστούγεννα.

Τα τρία μεγάλα σπιτάκια που βρίσκονται εκεί θα διαχειρίζονται από τους μεγάλους χορηγούς οι οποίοι έχουν προγραμματίσει πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Μάλιστα, οι εισπράξεις από τις πωλήσεις των προϊόντων τους θα δοθούν σε άπορα παιδιά του Δήμου Λευκωσίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 23 σπιτάκια νοικιάζονται και τα έσοδα αυτά θα δοθούν για τους άπορους μαθητές του Δήμου Λευκωσίας ενώ τα έξοδα κατασκευής τους καλύφθηκαν από τους χορηγούς. Με το πέρας της εκδήλωσης μάλιστα τα ξύλινα σπιτάκια θα περάσουν στην κατοχή του Δήμου ώστε να χρησιμοποιηθούν σε άλλες εκδηλώσεις.

Τα 15 σπιτάκια που βρίσκονται μέσα στη «Λεωφόρο των Χριστουγέννων» νοικιάζονται προς 1.500 ευρώ για το διάστημα αυτό ενώ τα 5 που βρίσκονται εκτός 500 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί ανέρχεται στις 37.000 ευρώ και θα προσφερθεί στα άπορα παιδιά του Δήμου.

Το γιορτινό κλίμα ήταν εμφανές ήδη από σήμερα και δειλά δειλά οι πρώτες επισκέπτες έκαναν απορημένοι τη βόλτα τους. Σίγουρα στις επόμενες μέρες η «Λεωφόρος Χριστουγέννων» θα αποτελέσει πόλο έλξης των δημοτών και όχι μόνο για ζήσουν έστω και λίγο τη μαγεία αυτής της μικρής πόλης που στήθηκε για να προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση αλλά και στήριξη στα παιδιά και μαθητές του Δήμου Λευκωσίας που έχουν ανάγκη.

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου