Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

WTA - Έκλεψε τις καρδιές μας η Τζένι

Στην πρώτη της ολοκληρωμένη χρονιά στο WTA Tour, προερχόμενη απ'το Juniors circuit, η Ευγενί Μπουσάρ ήταν ότι πιο φρέσκο, πιο όμορφο και πιο ελπιδοφόρο είδαμε τη φετινή σεζόν στο γυναικείο tour της WTA, με την 19χρονη Καναδή να παίρνει δικαίως το βραβείο Newcomer Of The Year, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή κούρσα το 2013.

Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο μέσα στο 2013 (ήταν μια φορά φιναλίστ), ωστόσο η πορεία της Ευγενί Μπουσάρ τη φετινή σεζόν, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Πέρυσι τέτοιον καιρό βρισκόταν στο Νο144 της παγκόσμιας κατάταξης και πλέον είναι σε θέση να πάρει seeded θέση στο πρώτο Grand Slam του 2014 στη Μελβούρνη, βρισκόμενη στην 32η θέση της WTA!

Η Τζένι Μπουσάρ, κατέκτησε το βραβείο WTA Newcomer of the Year, με βάση τη συνολική της εικόνα τη χρονιά που μας αφήνει, πετυχαίνοντας 39 νίκες σε σύνολο 63 αγώνων που έδωσε στο tour (39-24).

Στην πρώτη της, ουσιαστικά, σεζόν στο κορυφαίο επίπεδο του γυναικείου τένις, η ταλαντούχα Καναδή πέτυχε τις δύο πρώτες της top10 νίκες (κόντρα σε Στόσουρ και Γιάνκοβιτς) ενώ είχε και κάποιες άλλες σπουδαίες νίκες όπως επί της Άννα Ιβάνοβιτς στο Wimbledon και επί της Σλόαν Στίφενς στο Τόκιο.

Έφτασε στα προημιτελικά (ή καλύτερα) σε πέντε τουρνουά μέσα στο '13, μεταξύ των οποίων σε δύο προημιτελικούς σε Premier τουρνουά σε Τσάρλεστον και Τόκιο ενώ είχε δύο ημιτελικούς σε Στρασβούργο και Κεμπέκ καθώς και τον πρώτο της τελικό στην Οσάκα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού της, είναι η δύναμη, η αθλητικότητα, η τρομερή ταχύτητα στο court αλλά και η αφύσικη, για την ηλικία της, πνευματική αντοχή.


"Πιέζω πολύ τον εαυτό μου. Ο μοναδικός μου στόχος είναι να βελτιώνομαι και να παίζω το καλύτερό μου σε κάθε τουρνουά που παίρνω μέρος. Λατρεύω να παίζω μεγάλα παιχνίδια σε μεγάλα τουρνουά και να υπάρχουν στιγμές έντασης και πίεσης" δήλωσε πρόσφατα στην Καναδική τηλεόραση η Μπουσάρ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Τζένι θα μας απασχολήσει πολύ τη νέα σεζόν...

Source : http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου