Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

WOWWWW ΚΥΠΡΟΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΤΟ....

Την ερχόμενη Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη καταγραφή των εκθεμάτων του Μουσείου «Μισέλ Πλατινί» στη Μοσφιλωτή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πληροί τα κριτήρια για συμπερίληψη στα Ρεκόρ Γκίνες, στην κατηγορία «μεγαλύτερη συλλογή από αθλητικά αναμνηστικά».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Μουσείο Μισέλ Πλατινί, «θα ετοιμαστεί βίντεο, το οποίο θα αποσταλεί στους ιθύνοντες των Ρεκόρ Γκίνες για να ολοκληρωθεί έτσι η διαδικασία συμπερίληψης του Μουσείου στην κατηγορία ‘μεγαλύτερη συλλογή από αθλητικά αναμνηστικά’, μία διαδικασία που ξεκίνησε πριν από ακριβώς ένα χρόνο». Το νυν ρεκόρ κατέχει από τον Νοέμβριο του 2008 ο Πορτογάλος Φερνάντο Ντα Σίλβα, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 1.625 αντικείμενα με θέμα την Μπενφίκα. Ο ιδιοκτήτης του Μουσείου, Φίλιππος Σταύρου, έχει μαζέψει μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων μια τεράστια συλλογή αποκλειστικά για τον Μισέλ Πλατινί, που περιλαμβάνει αναμνηστικά, φωτογραφίες, μπάλες, περιοδικά, στολές, παπούτσια και πολλά άλλα. 

 Η συλλογή αυτή είναι ανοικτή για το κοινό στο Μουσείο του Πλατινί στη Μοσφιλωτή. Ο κ. Σταύρου δήλωσε ότι η συλλογή που κατέχει σχετικά με τον νυν πρόεδρο της UEFA και πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό της συλλογής του Ντα Σίλβα, για αυτό και κίνησε εδώ και κάποιους μήνες τη διαδικασία συμπερίληψης στο Βιβλίο Γκίνες, μια διαδικασία η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «φτάνει προς το τέλος της». Ανέφερε ότι «μετά από αλληλογραφία μεταξύ του Μουσείου στην Μοσφιλωτή και των Γκίνες, εκκρεμεί η αποστολή του βίντεο με την καταγραφή των εκθεμάτων».

Source : http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου