Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Tips για καλύτερο αποτέλεσμα στο ξύρισμα

Θα δείτε τη διαφορά στο δέρμα σας.
Ο πιο διαδεδομένος και συχνός τρόπος αποτρίχωσης είναι το ξυράφι.

Είναι γρήγορο και αποτελεσματικό και παρόλο που δεν διαρκεί πολύ, οι περισσότερες γυναίκες το προτιμούν.

Αν είστε μία από αυτές, διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα κάνετε το ξύρισμα ακόμα πιο αποτελεσματικό και θα δείτε διαφορά στο δέρμα σας.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα του ξυρίσματος είναι η σωστή κατεύθυνση με την οποία κινείται το ξυραφάκι σας. Μέχρι τώρα θα γνωρίζατε πως η σωστή κατεύθυνση είναι η αντίθετη από αυτή που βγαίνουν οι τρίχες. Κι όμως αν τις ξυρίζετε με την φορά που βγαίνουν, δηλαδή προς τα κάτω, τότε ελαχιστοποιείτε τις πιθανότητες να γυρίσει προς τα μέσα κάποια τρίχα και να δημιουργήσει αντιαισθητικά σπυράκια.

Επίσης, πρέπει να κάνετε μία φορά την εβδομάδα απολέπιση στα πόδια σας, έτσι ώστε να μαλακώνετε το ξηρό δέρμα και επομένως την περιοχή που πρόκειται να ξυρίσετε, συμβάλλοντας παράλληλα σημαντικά στο να μην αυξηθεί η τριχοφυΐα.

Η ενυδάτωση βοηθάει επίσης στην αποτροπή της ανάπτυξης της τριχοφυΐας, γιατί όσο πιο περιποιημένο είναι το δέρμα σας, τόσο το καλύτερο και για τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Τέλος, αποφύγετε το ξύρισμα των ποδιών σας με νερό και λίγο σαπούνι, διότι με αυτόν τον τρόπο το δέρμα γίνεται τραχύ και είναι σίγουρο πως θα εμφανιστούν κάποια στιγμή κοκκινίλες και ερεθισμοί. Η χρήση κάποιου προϊόντος, όπως για παράδειγμα τζελ ξυρίσματος, θα κάνει τα πόδια σας πιο ενυδατωμένα, πιο μαλακά και γενικότερα η διαδικασία θα γίνει πιο σωστά.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου