Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αιφνιδιαστική επιθεώρηση από τον Ευρωβουλευτή Σ. Σοφοκλέους προς τον ΠτΔ Ν. Αναστασιάδη

Είναι ώρα αποφασιστικών δράσεων και όχι ευχολογίων τονίζει ο Σοσιαλιστής Ευρωβουλευτής και έκανε λόγο εγκληματικές ευθύνες από πλευράς του Προέδρου Αναστασιάδη, από την πλέον καταστροφική απόφαση του για κούρεμα των καταθέσεων, οι οποίες σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή, βύθισαν τη χώρα και τους πολίτες στην αθλιότητα, προκαλώντας τους ταυτόχρονα συναισθήματα αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης.

Παράλληλα, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους, η ολέθρια πολιτική διαχείριση του Νίκου Αναστασιάδη, που άλλα υποσχόταν προεκλογικά, θα σημαδεύει για δεκάδες χρόνια την ιστορία και την πορεία της χώρας μας, τοποθετώντας την στο χάρτη των αναξιόπιστων κρατών αναφορικά με την προσέλκυση ξένων καταθετών και επενδυτών στην Κύπρο.

Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κρίση στην Κύπρο, η κρίση των αξιών της Ε.Ε και η σοσιαλιστική απάντηση» που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Λευκωσία, ο κ. Σοφοκλέους υπέδειξε ότι οι κούφιες υποσχέσεις Αναστασιάδη για έξοδο από την αδιέξοδη πολιτική της «μακέτας έργων» της διακυβέρνησης Χριστόφια, αποδείχθηκαν επιταγή χωρίς αντίκρισμα, οι οποίες, παγίδευσαν τους πολίτες οδηγώντας τους στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής τάχθηκε εναντίον της φορολογικής αμνηστίας χαρακτηρίζοντας την κολάσιμη πράξη, αφού, όπως τόνισε θα νομιμοποιήσει τους κλέφτες, τους απατεώνες και όλους όσοι φυγάδευσαν τα χρήματα τους.
Την ίδια ώρα, καταθέτοντας προτάσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας, υποστήριξε την ενίσχυση της ρευστότητας, τη μείωση των επιτοκίων στα επιχειρηματικά δάνεια προκειμένου οι επιχειρηματίες να ενθαρρυνθούν να προχωρήσουν σε αναπτυξιακά έργα.

Πρότεινε επίσης την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες να αποπληρώνουν τις δόσεις τους και να μην κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Είπε επίσης ότι εδώ και τώρα πρέπει να ενισχυθεί με άμεσα μέτρα ο εξαγωγικός τομέας καθώς και η τουριστική και αγροτική ανάπτυξη.

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και όλων όσοι εγκλημάτησαν κατά του κυπριακού λαού, υποδεικνύοντας το χρέος της ΕΔΕΚ να βγει μπροστά και να συγκρουστεί με όλα τα κατεστημένα.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης ο Γραμματέας της Θεματικής Οικονομίας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Τάσος Γιασεμίδης. Ο κ. Γιασεμίδης ανέλυσε με στοιχεία την πορεία της οικονομίας του τόπου.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου