Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Αρ. Δαμιανού: Κυβέρνηση και «Αλήθεια» συνεχίζουν το αστείο – «Στα κόκκινα» η κόντρα ΑΚΕΛ και εφημερίδας

- «Παρά τα ‘ουστ κοπρόσκυλα’ θα μας βρίσκουν μπροστά τους»
- Το ΑΚΕΛ καταγγέλλει την «Αλήθεια» πως ρίχνει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου
- Δαμιανού: «Πολλοί φίλοι του Συναγερμού είναι σήμερα υπόδικοι»

Σκληρή απάντηση δίνει το ΑΚΕΛ μέσω γραπτής ανακοίνωσης του βουλευτή του, Άριστου Δαμιανού, στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αλήθειας» που δείχνει τον τέως Πρόεδρο Δ. Χριστόφια και έναν εκ των υπόπτων για το σκάνδαλο Δρομολαξιάς, τον Αντώνη Ιωακείμ, να ποζάρουν στο πλευρό του ζεύγους Φαντούση που επίσης εμπλέκονται στην υπόθεση με την ιστορία περί εκφοβισμού μάρτυρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Δαμιανού σχολιάζει «πως η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη, συνεπικουρούμενη από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, κατέληξαν ότι αυτό που τούς ενδιαφέρει δεν είναι το πώς θα κυβερνήσουν αλλά το πώς θα κάνουν αντιπερισπασμό. Συνεχίζοντας το αστείο αναφορικά με την παρουσία ηγετικών στελεχών του ΑΚΕΛ στον γάμο του κ. Φαντούση, η εφημερίδα Αλήθεια ρίχνει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου σε επίπεδο πατώματος».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Γιατί αν η ενοχή σε αυτόν τον τόπο, από τον Μάρτιο του 2013 και για το υπόλοιπο αυτής της διακυβέρνησης, θα καθορίζεται με βάση το ποιος ξέρει ποιον και ποιος πήγε πού, τότε το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι την κατάργηση του κράτος Δικαίου αλλά και κάθε έννοιας δεοντολογίας».

Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, «είναι πολλοί οι φίλοι της δεκαετούς διακυβέρνησης του Συναγερμού που σήμερα είναι υπόδικοι και για τους οποίους η εν λόγω εφημερίδα δεν νιώθει την ανάγκη να αφιερώσει δύο κυριακάτικες σελίδες της».

Περαιτέρω, ο κ. Δαμιανού αναφέρεται και στη «δημοκρατική λύση» που προτείνει στο οπισθόφυλλό της η ίδια εφημερίδα για τα προβλήματα των ημικρατικών οργανισμών, «που μεταφράζεται» -κατά τον ίδιο- «σε προπηλακισμό των προερχόμενων από το ΑΚΕΛ μελών των διοικητικών συμβουλίων. Είναι και αυτό ένα δείγμα κυνισμού και αυταρχισμού. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και τα οποία εκφράζουν –δυστυχώς- συμμορφούμενα μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα Αλήθεια».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Αυτό που δεν λέει ξεκάθαρα η εφημερίδα είναι εκείνο που με περισσό ζήλο υλοποιεί η κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Πως στόχος είναι η αποδόμηση και η απαξίωση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, αλλά πρωτίστως εκείνων τον πολιτικών δυνάμεων που αντιτάσσονται στο ξεπούλημά τους. Να είναι βέβαιοι πως όσα ‘ουστ κοπρόσκυλα’ και αν μάς απευθύνουν θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν μπροστά τους. Στους όποιους αντιλαϊκούς ή εθνικά επιζήμιους σχεδιασμούς τους.

Την ίδια ώρα, καταλήγει ο Άριστος Δαμιανού, «οι κυβερνώντες δεν φαίνεται να συνετίζονται από τα λάθη τους. Απέστειλαν επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ καταγγέλλοντας τον κ. Ντάουνερ, ο οποίος όντως μεροληπτεί και με την πρώτη πίεση υπαναχώρησαν, αφήνοντας την πλευρά μας εκτεθειμένη. Εδώ και μήνες συγκρούονται με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος, παρά τις απειλές για διώξεις και παύση, εισπράττοντας αυτήν τη φορά την αντίδραση του κ. Ντράγκι και της ΕΕ. Γίνονται χειρισμοί επιπόλαιοι και αδέξιοι, το κόστος των οποίων πληρώνει η Κύπρος και ο λαός μας. Είναι καιρός να αρχίσουν να κάνουν πολιτική για το κοινό καλό και όχι για να εξωραϊσουν την κακή τους εικόνα και την πληγείσα αξιοπιστία τους».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου