Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Ράλι Κύπρος - Ο Nasser Al Attiyah μεγάλος νικητής

Ο Nasser Al Attiyah με τον Giovanni Bernacchini στο τιμόνι ενός Ford Fiesta RRC είναι ο μεγάλος νικητής του CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013, κερδίζοντας την τρίτη νίκη του στον εθνικό μας αγώνα. Μια νίκη που, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι διοργανωτές, του εξασφαλίζει ταυτόχρονα τον ένατο τίτλο του πρωταθλητή Μέσης Ανατολής, ένα αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη θέση και με σχεδόν τρία λεπτά διαφορά τερμάτισε οι Khalid Al Qassimi και Scott Martin με Citroen DS3 RRC με μόλις 4.7 δευτερόλεπτα διαφοράς από το Ford Fiesta RRC των Adbulaziz Al Kuwari και Killian Duffy. Η μικρή διαφορά καταδεικνύει και τη μεγάλη μάχη που έδωσαν τα δύο πληρώματα για τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Ο «δικός μας» Κώστας Γεωργίου «Chips» αρκέστηκε στην πέμπτη θέση, πίσω από τον Ford Fiesta RRC των Misfer Al Marri και Nicola Arena. Με την Έλενα Πιερή στη θέση του συνοδηγού έκαναν σήμερα ένα αγώνα αναμονής καθώς δεν επιθυμούσαν να διακινδυνεύσουν τη θέση του πρώτου κυπριακού πληρώματος. Πάντως, το Ράλι Κύπρος επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την σκληρή του φήμη, αφού από τα 24 αυτοκίνητα που κατέβηκαν τη ράμπα της εκκίνησης τερμάτισαν μόνο τα εννέα!.

Στις σημερινές (Κυριακή) οκτώ ειδικές διαδρομές ο Al Attiyah οδήγησε συντηρητικά προτιμώντας να προστατέψει το αυτοκίνητό του. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το κερδίσει και τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας, διευρύνοντας περαιτέρω τη διαφορά του από τον δεύτερο. Για τη δεύτερη θέση το σκηνικό είχε στηθεί από το βράδυ του Σαββάτου, με τον Al Kuwari να προηγείται με μόλις 1,6 δευτ. από τον Al Qassimi. Ωστόσο, ένα ελαστικό στην πρώτη ειδική της Κυριακής στοίχισε στον Καταρινό πολύτιμο χρόνο και τη δεύτερη θέση της ειδικής. Ο Al Kuwari επιτέθηκε στη συνέχεια κερδίζοντας τον αντίπαλο του σ τις πέντε από τις οκτώ ειδικές διαδρομές της ημέρας. Όμως δεν ήταν αρκετές για να του εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο πρώην πρωταθλητής Μέσης Ανατολής Misfer Al Marri, με Ford Fiesta RRC, αφήνοντας στην πέμπτη θέση της γενικής τον «Chips».

Ο τελευταίος έχοντας ως συνοδηγό την Έλενα Πιερή προτίμησε να «κλειδώσει» την πρώτη θέση ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Κάτι που τελικά κατάφερε και τώρα χρειάζεται μόλις έξι βαθμούς στους δύο αγώνες που απομένουν για να στεφθεί πρωταθλητής Κύπρου. Στην έκτη θέση της γενικής οι Σταύρος Αντωνίου και «Chips Junior» με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι στην 16 ΕΔ σημείωσαν και τον ταχύτερο χρόνο ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Ακολούθησε ο Ιορδανός Ala’a Rasheed με συνοδηγό τον Joseph Matar με Ford Fiesta, ενώ στην όγδοη θέση της γενικής ο έτερος Al Kuwari, Abdullah, με τον συνοδηγό τον «παγκόσμιο» Denis Giraudet και αυτοκίνητο Mitsubishi Evo X. Ακολούθησε ο Έλληνας Κώστας Αργυρίου με τον Ιωάννη Χερόπουλο με το δικίνητο Toyota Yaris.

Στους μεγάλους άτυχους μπορεί να συμπεριληφθεί ο Μιχάλης Ποσείδιας, ο οποίος εγκατέλειψε τον αγώνα στο δρόμο για την τελευταία ειδική διαδρομή, όταν το Mitsubishi Lancer Evo IX αντιμετώπισε από πρόβλημα τροφοδοσίας και ενώ είχε φτάσει στην ένατη θέση της γενικής κατάταξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ποσείδιας με συνοδηγό το Φάνο Χριστοφή πέτυχε στις σημερινές ειδικές τρεις πρώτους χρόνους ανάμεσα στα κυπριακά πληρώματα. Από προβλήματα τροφοδοσίας έμεινε και το Lancer Evo IX των Κώστα Δημοσθένους και Πάμπου Λαού, που πέτυχαν πρώτο χρόνο μεταξύ των Κυπρίων σε δύο ειδικές διαδρομές.

Οι Κούλλης Κυριάκου και Χρίστος Αριστείδου εγκατέλειψαν τον αγώνα όταν τους «πρόδωσε» το κιβώτιο ταχυτήτων του Subaru Impreza και ενώ είχαν φτάσει μέχρι και την έκτη θέση της κατάταξης. Από τα ξένα πληρώματα, εγκατέλειψε Mshari Althefiri και Saffah Althefiri ύστερα από έξοδο στην 13η ειδική διαδρομή. Το φετινό πρωτάθλημα Μέσης Ανατολής ολοκληρώνεται με το ράλι του Ντουμπάϊ που θα διεξαχθεί από τις 28 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Το CNP Asfalistiki Cyprus Rally 2013 διοργανώθηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, με τη στήριξη της CNP Ασφαλιστικής και τη χορηγία του Δήμου Λευκωσίας, της Cyta, του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Κατάρ.



ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1 Nasser Al-Attiyah – Giovanni Bernacchini Ford Fiesta RRC 2:35:17.6

2 Khalid Al Qassimi – Scott Martin Citroen DS3 RRC 2:38:09.4 +2:51.8

3 Abdul Aziz Al Kuwari – Kilian Duffy Ford Fiesta RRC 2:38:14:1 +2:56.5

4 Misfer Al Marri – Nicola Arena Ford Fiesta RRC 2:45:16.9 +9:59.3

5 «Chips» - Έλενα Πιερή Mitsubishi Lancer 2:48:23.9 +13:06.3

6 Σταύρος Αντωνίου – «Chips Junior» Mitsubishi Lancer 2:51:08.1 +15:50.5

7 Ala’a Rasheed – Joseph Matar Ford Fiesta RRC 2:58:27.5 +23:09.9

8 Abdullah Al Kuwari – Denis Giraudet Mitsubishi Lancer 3:12:39:0 +37:21.4

9 Κων/νος Αργυρίου – Ιωάννης ΧεροπουλοςToyota Yaris 3:39:03.6 +1:03:46.0



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
1 Nasser Al-Attiyah Ford Fiesta RRC 118

2 Khalid Al Qassimi Citroen DS3 93

3 Abdulaziz Al-Kuwari Ford Fiesta RRC 57

4 Roger Feghali Ford Fiesta RRC 43

5 Abdullah Al-Qassimi Ford Fiesta RRC 30

6 Yazzed Al Rajhi Ford Fiesta RRC 20

7 Misfer Al Marri Ford Fiesta RRC 18

8 Khalid Moh. Al-Suwaidi Ford Fiesta RRC 18

9 Abdo Feghali Mini Cooper ST2000 15

10 Gilbert Bannout Ford Fiesta R5 12

11 “Chips” Mitsubishi. Lancer 10


Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου