Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Χειροπέδες σε πέντε αθίγγανους για χρυσαφικά μαϊμού

Πέντε αθίγγανοι Ρουμανικής καταγωγής συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση και ακόμα ένας αναζητείται, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση κλοπής, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης, παράνομης κατοχής περιουσίας και απόπειρας εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθηκαν ύστερα από καταγγελία γυναίκας, ότι βρίσκονταν σε χώρο όπου διεξάγεται παζαράκι στη Λεμεσό στην οδό Αιόλου και πωλούσαν διάφορα ψεύτικα κοσμήματα, ως αληθινά, ενώ στις 7/10/13, είχαν κλέψει από συγγενικό της πρόσωπο, χρηματικό ποσό ύψους €400.

Οι γυναίκα κατήγγειλε ότι γύρω στις 10.45 είδε δύο γυναίκες, τσιγγάνες Ρουμανικής καταγωγής οι οποίες κρατούσαν ένα μικρό παιδί και προσπαθούσαν να πουλήσουν κοσμήματα σε πολίτες. Τις αναγνώρισε ως τις γυναίκες που έκλεψαν στις 7 του μήνα από τον 86χρονο πατέρα, καταστηματάρχη το ποσό των 400 ευρώ.

Η γυναίκα κάλεσε περαστικούς σε βοήθεια για να τις συλλάβουν και οι δύο γυναίκες τράπηκαν σε φυγή, αφού πρώτα έδωσαν το εξάχρονο παιδί που κρατούσαν σε Ρουμάνο που βρισκόταν σε παραπλήσιο αυτοκίνητο.

Αμέσως κλήθηκε η Αστυνομία η οποία παρέλαβε από το αυτοκίνητο του Ρουμάνου ψεύτικα κοσμήματα. Ύστερα από ανάκριση ο Ρουμάνος είπε ότι η μια από τις δύο γυναίκες είναι η συμβία του και ότι το παιδί ήταν δικό του, ενώ κατονόμασε ακόμα δύο γυναίκες και ακόμα τρεις με τους οποίους συνεργάζονται και πουλούν ψεύτικα κοσμήματα για αληθινά. Η Αστυνομία εντόπισε τις 2 γυναίκες και ακόμα μια γυναίκα και έναν άντρα που ήταν συνεργάτες, ενώ αναζητείται ένα άντρας ακόμα.

Όπως διαπιστώθηκε από εξετάσεις της Αστυνομίας, οι συλληφθέντες συνεργάζονταν μεταξύ τους στην πλανοδιοπώληση ψεύτικων κοσμημάτων ως αληθινά σε ανυποψίαστους πολίτες. Στην κατοχή τους εντοπίστηκε αριθμός κοσμημάτων, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.

Πηγή: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου