Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΑΚΕΛ: Το κόμμα και τα μάτια τους… με νέα πρόσωπα στην ηγεσία

 Ραγδαίες εξελίξεις στα εσωκομματικά του ΑΚΕΛ
- Υπ’ ατμόν οι Ζαννέτος, Αλέκου, Κολοκασίδης
- Στεφάνου, Συλικιώτης με αναβαθμισμένο ρόλο στο κόμμα
- «Αδειάζουν» Χριστόφια και παίρνουν αποστάσεις από τη διακυβέρνησή του

Η φθορά που υφίσταται το ΑΚΕΛ ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια –ελέω Μαρί, μη αποτελεσματικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης, διακυβέρνησης Χριστόφια και εμπλοκής κορυφαίων στελεχών του στο σκάνδαλο Δρομολαξιάς– αποτυπώνεται πλέον ξεκάθαρα και στις δημοσκοπήσεις.

Η απογοήτευση είναι έντονη ακόμα και στους ψηφοφόρους του κόμματος, με τη συσπείρωση του ΑΚΕΛ να περνάει μόλις το 50% σύμφωνα με το πρόσφατο γκάλοπ που δημοσίευσε ο «Φιλελεύθερος». Οι εξελίξεις στα εσωκομματικά αναμένονται ραγδαίες και ήδη δρομολογούνται οι επόμενες κινήσεις που θα προσπαθήσουν να αντιστρέψουν το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη για το ΑΚΕΛ.

Η αυτοκριτική που ασκήθηκε από στελέχη του κόμματος στην πρόσφατη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής θα μετουσιωθεί σε πράξεις. Συγκεκριμένα η ηγεσία του ΑΚΕΛ προτίθεται να προχωρήσει στα εξής βήματα:

1. Αλλαγή προσώπων σε Γραμματεία και Πολιτικό Γραφείο. Βενιζέλος Ζαννέτος, Γιαννάκης Κολοκασίδης και Αλέκος Χρίστου βρίσκονται υπ’ ατμόν, με τους Στέφανο Στεφάνου, Νεοκλή Συλικιώτη, Ελένη Μαύρου και Σωτηρούλα Χαραλάμπους να διεκδικούν τις θέσεις τους.

2. Σύγκληση Προγραμματικού Συνεδρίου στις αρχές του 2014 ώστε το ΑΚΕΛ να καθορίσει τη στρατηγική του ενόψει των Ευροεκλογών.

3. Επίσπευση του Εκλογικού Συνεδρίου για τα τέλη του επόμενου έτους, ενώ ήταν προγραμματισμένο να λάβει χώρα το 2015.

Να σημειωθεί πως Στεφάνου και Συλικιώτης είναι τα δύο ονόματα που παίζουν ψηλά για τα κορυφαία αξιώματα του κόμματος.

«Αδειάζουν» τον Χριστόφια
Παράλληλα, το ΑΚΕΛ φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από τη διακυβέρνηση Χριστόφια, καθότι πολλά στελέχη θεωρούν πως η σύνδεση του κόμματος με την τέως κυβέρνηση στέκεται εμπόδιο στο «ρετουσάρισμα» που θέλει να επιχειρήσει η ηγεσία. Χαρακτηριστικές ήταν και οι αναφορές του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Γιώργου Λουκαΐδη, με αφορμή την αντιπαράθεση Χριστόφια-Νεοφύτου για υπολειπόμενο χρέος του τέως Προέδρου στην κατασκευαστική εταιρεία του δεύτερου, δηλώνοντας πως το ΑΚΕΛ δεν έχει να κάνει καμία τοποθέτηση για το ζήτημα, καθότι πρόκειται για ένα ιδιωτικό θέμα, το οποίο δεν έχει να κάνει με τον δημόσιο βίο.

Source : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου