Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Το’ πε και το’ κανε ο Κενεβέζος - Δευτέρα παρουσιάζει προσχέδιο για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης εκπαιδευτικών

Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους εμφανίζεται ο Υπουργός Παιδείας στο θέμα του καταλόγου διοριστέων και κατ’ επέκταση στο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών.

Μάλιστα την ερχόμενη Δευτέρα ο Κυριάκος Κενεβέζος θα παρουσιάσει προσχέδιο Πρότασης σε κοινή συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής και Μέσης και Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης

«Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θεωρεί ότι είναι καιρός να ληφθούν αποφάσεις σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προσλήψεων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Στόχος του Υπουργείου είναι η εισαγωγή ενός νέου, σύγχρονου, αξιόπιστου και αξιοκρατικού συστήματος πρόσληψης εκπαιδευτικών, με τρόπο που να μην αδικούνται οι παλαιότεροι αλλά ταυτόχρονα να έχουν ευκαιρίες και οι νεότεροι», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στην «Κ», όταν κλήθηκε να σχολιάσει που βρίσκεται το θέμα της αναθεώρησης του συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών.

«Ζητήσαμε τις απόψεις των εμπλεκόμενων φορέων και αφού τις μελετήσαμε προχωρήσαμε σε ένα Προσχέδιο Πρότασης το οποίο θα παρουσιάσω σε κοινή συνεδρία των Συμβουλίων Δημοτικής και Μέσης και Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης τη Δευτέρα (14/10/2013)», πρόσθεσε.

Η αναθεωρημένη πρόταση είναι βασισμένη σε αυτή που είχε κατατεθεί το Σεπτέμβριο του 2012, με διακριτές όμως αλλαγές που διατυπώνουν το στίγμα του νέου Υπουργού και λαμβάνουν υπόψη τα νέα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δεδομένα.

Ο κ. Κενεβέζος τόνισε πως «το νέο σύστημα θα ισχύει για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνεται με προκαθορισμένα μετρήσιμα κριτήρια προς όφελος πρωτίστως των μαθητών και στη συνέχεια του εκπαιδευτικού συστήματος. Θέση του Υπουργείου είναι πως τα παιδιά μας αξίζουν να διδάσκονται από το καλύτερο διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό που έχει αυτή τη στιγμή ο τόπος μας».

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου