Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μεταφέρεται σήμερα στην Αθήνα ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Ντίνος Μιχαηλίδης, μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για την έκδοσή του στην Ελλάδα, και την απόρριψη της έφεσης που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο, θα μεταφερθεί στην Αθήνα σήμερα το απόγευμα, συνοδεία ανακριτών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις Κεντρικές Φυλακές όπου βρίσκεται ο πρώην ΥΠΕΣ από τις 26 Αυγούστου, θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου θα τον παραλάβουν οι ανακριτές της ΕΛΑΣ, που βρίσκονται ήδη στην Κύπρο.

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη θα συνοδεύει κατά το ταξίδι του και γιατρός, αφού αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Αμέσως μετά την άφιξη του στην ελληνική πρωτεύουσα, αναμένεται να οδηγηθεί από τις ελληνικές αρχές στις Φυλακές Κορυδαλλού, για κράτηση. Για τον Ντίνο Μιχαηλίδη όπως και για τον γιο του Μιχάλη, εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλου. Και οι δύο θεωρούνται ύποπτοι για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ή κι εγκληματικές ενέργειες.

Για τον γιο του πρώην ΥΠΕΣ, Μιχάλη Μιχαηλίδη, που επίσης αποφασίστηκε η έκδοσή του στην Ελλάδα από το πρωτόδικο δικαστήριο, εκκρεμεί η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου σε έφεση που καταχώρησαν οι συνήγοροι του. Η έφεση, όπως εκτιμάται καταχωρήθηκε για να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα στην Κύπρο ώστε να μπορούν οι κύριοι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης να προσφύγουν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια. 

Πηγή: http://www.kathimerini.com.cy   

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου