Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Διαστάσεις εκτός Κύπρου λαμβάνει το θέμα με το «κούρεμα» 500 χιλ. που μάζεψε ο Χιώτης για κορίτσι με καρκίνο -VIDEO

Ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ Διονύσης Χιώτης είχε εδώ και 3 χρόνια συνδέσει το όνομά του με την μικρή Μαρία Μόκκα, η οποία το 2010 διεγνώσθη με όγκο στον εγκέφαλο.


Ο κ. Χιώτης πρωτοστάτησε στο να κινητοποιηθεί το Παγκύπριο για την Μαρία, με ιδρύματα, σωματεία, καθώς και απλούς πολίτες να καταθέτουν τον οβολό τους.

 Παράλληλα τα έσοδα πολλών αγώνων διατέθηκαν προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα θεραπείας του μικρού κοριτσιού. Όμως το "κούρεμα" χτύπησε τον ειδικό κλειστό λογαριασμό για την Μαρία, με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να εξανεμιστούν.

Σε χθεσινή επικοινωνία του newsit.com.cy με τον Δ. Χιώτη, ο διεθνής τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ξεκαθάρισε ότι κατέφυγε στην δικαιοσύνη προκειμένου να να υπάρξει ηθική δικαίωση για τους πολλούς ανώνυμους και επώνυμους πολίτες της Κύπρου που έδωσαν τον οβολό τους προκειμένου η μικρή Μαρία να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και επεμβάσεις.

Το όλο ζήτημα έχει πλέον διαστάσεις και εκτός Κύπρου όπως θα διαπιστώσετε και στο παρακάτω video:



Για λόγους διαφάνειας, καθότι εμπλέκονταν πολλοί και διαφορετικοί φορείς, ο κ. Χιώτης μετέτρεψε από νωρίς τον λογαριασμό σε Διονύσης Χιώτης for Μαρία Μόκκα. Εν τέλει συγκεντρώθηκε το ποσό των 550.000 ευρώ, εκ των οποίων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χιώτη προς το newsit.com.cy, οι 60.000 δόθηκαν για την θεραπεία της μικρής Μαρίας.

Τις ημέρες που παιζόταν η μοίρα της Κυπριακής Οικονομίας στο Eurogroup και λίγο πριν επέλεθει το "κούρεμα", ο κ. Χιώτης μάζεψε και απέστειλε προς την Τράπεζα που είχε καταθέσει τον κλειστό λογαριασμό νομικά έγγραφα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πιστοποιούσαν την προέλευση των χρημάτων και τον σκοπό για το οποίο θα διετίθεντο.

Τότε οι τράπεζες έκλεισαν, δημιουργήθηκε ένα θολό τραπεζικό τοπίο και η Τρόικα γινόταν ο απόλυτος κυρίαρχος της οικονομίας της Κύπρου...

Η Τράπεζα στην οποία είχαν κατατεθεί τα χρήματα δεν ενημέρωσε ποτέ ως είχε υποσχεθεί και όφειλε να κάνει τον κ. Χιώτη, παρά του ανακοίνωσαν ότι τα χρήματα στο λογαριασμό είχαν "κουρευτεί", εξανεμίζοντας το ποσό των 500.000 ευρώ, αφήνοντας ως υπόλοιπο μόλις 95.000.

Καθώς η μικρή Μαρία σήμερα είναι καλά στην υγεία και βρίσκεται στην Γερμανία, ο κ. Χιώτης επιθυμεί τα χρήματα που απέμειναν, μαζί με αυτά που θα διεκδικήσει νομικά να δοθούν σε άλλες περιπτώσεις παιδιών που χρήζουν άμεσης οικονομικής και ιατρικής βοήθειας.

Ο κ. Χιώτης δεσμεύεται να προσφύγει σε ένδικα μέσα, ενώ σήμερα το πρωί το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ, το Υπουργείο ανέλαβε να ερευνήσει το ζήτημα για να διαφανεί κατά πόσο μπορεί να γίνει κάποια εξαίρεση.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου