Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τι μας πουλάνε; Εντοπίστηκε σε εφτά καταστήματα αλλά σταμάτησε η πώλησή του – Μη εγκεκριμένη η εγκατάστασή του γιαουρτιού

Προσέξτε τι τρώτε αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, οι Υγειονομικές και Κτηνιατρικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με σκοπό την ολοκλήρωση της διερεύνησης υπόθεσης διακίνηση βουλγαρικού γιαουρτιού από μη εγκεκριμένη εγκατάσταση, όπως αναφέρεται σε σημερινή επίσημη ανακοίνωση.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έλαβαν πληροφορίες από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για διακίνηση, σε επτά μικρά καταστήματα πώλησης εξειδικευμένων τροφίμων από τη Βουλγαρία, γιαουρτιού το οποίο προέρχεται από μη εγκεκριμένη εγκατάσταση της Βουλγαρίας.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο διακινήθηκε στην κυπριακή αγορά στις 27 Αυγούστου 2013 υπό την ονομασία “СВЕТИ ИЛИЯ 3,6%” και με ημερομηνία λήξης 12 Οκτωβρίου 2013.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το προϊόν αυτό δεν φέρει σήμανση στην ελληνική γλώσσα. Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες έχουν δεσμεύσει ήδη 458 τεμάχια από τη συνολική ποσότητα των 1.260 τεμαχίων που διακινήθηκαν στην Κύπρο.

Επειδή κάποια ποσότητα είναι δυνατό να ευρίσκεται στην κατοχή των καταναλωτών, μέχρι να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση, αυτοί καλούνται όπως αποφύγουν τη χρήση του συγκεκριμένου τροφίμου.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου