Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πικρία Χλωριακιώτη για κρατικοποίηση Συνεργατισμού

-Νέα εποχή για τον Συνεργατισμό στην Κύπρο
-Πραγματοποιείται τώρα η 44η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας
-Αποχωρεί πρόωρα και πικραμένος ο Ερωτοκριτος Χλωρακιώτης για την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού

Πικρία για την κρατικοποίηση του Συνεργατισμού κατά 99% εξέφρασε ο Γενικός Διευθυντής της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, κατά την πιο ιστορική Γενική Συνέλευση της ΚΣΤ υπό της υφιστάμενη δομή της.

Ο κ. Χλωρακιώτης τόνισε: « Δεν έχουμε αυταπάτες για τις δυσκολίες που υπάρχουν και θα υπάρξουν με βάση τους κανόνες της κρατικής στήριξης (1,5 δις) για την επαναγορά των μετοχών από τα μέλη μας. Παρ΄ όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι, και στηρίζουμε την αισιοδοξία μας στα μέτρα αναδιάρθρωσης που θα παρθούν και θα στηρίξουν της πιθανή κερδοφορία μας.

Ο κ. Χλωρακιώτης ο οποίος αφυπηρετεί πρόωρα από την ΣΚΤ αναφέρει στην ομιλία του: « κατανοούμε τις δυσκολίες από τους δανειολήπτες για εξυπηρέτηση των δανείων τους, ωστόσο υπάρχουν δάνεια μη εξυπηρετούμενα τα οποία οφείλονται σε ανεπίσημες πρακτικές του παρελθόντος και τα οποία εύκολα μπορεί να τύχουν αναδιάρθρωσης.»

Παράλληλα ενδεικτικά ανέφερε πως στο σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων υπάρχουν δάνεια με παλιές καθυστερήσεις τα οποία εξυπηρετούνται πλήρως τα τελευταία χρόνια.

Εκτενέστερη είδηση σε λίγο.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου