Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα σκανδαλώδης υπόθεση στο ΥΠΑΜ επί Χριστόφια – Κατασπατάλησαν εκατομμύρια σε υπό διάλυση στρατόπεδα

-Κατασπατάληση εκατομμυρίων σε υπό διάλυση στρατόπεδα επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ
- Ξοδεύαν εκατομμύρια για επισκευές και τους έβαζαν "λουκέτο" εντός λίγων μηνών
-Ο Φώτης Φωτίου δεσμεύεται για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και απόδοσης ευθυνών.

Στρατόπεδα στο όνομα της πολυδιαφημιζόμενης αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς, στα οποία είχαν μόλις ολοκληρωθεί κατασκευαστικά έργα για εξοπλιστικά προγράμματα, έκλεισαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Όπως σχολίασε στον «Φιλελεύθερο» υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος, εκεί στο προαύλιο του ΓΕΕΦ θα πρέπει να ανεγερθεί μνημείο ανευθυνότητας για να θυμίζει σε όλους μας ότι σε τούτο τον τόπο θριαμβεύει και η ασχετοσύνη!

Το Υπουργείο Άμυνας με επιστολή του προς τη Βουλή παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος. Με τον νέο υπουργό Άμυνας Φώτη Φωτίου να διαβεβαιώνει το Κοινοβούλιο ότι, πλέον, τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να επαναληφθούν και δεν θα γίνονται ανεκτά σε καμία περίπτωση.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δυο στρατοπέδων της επαρχίας Λευκωσίας, όπου με την ολοκλήρωση κατασκευαστικών έργων σχεδόν €3 εκατ. περίπου, λήφθηκε απόφαση για κατάργησή τους.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, στις εγκαταστάσεις μονάδας στην αεροπορική βάση της Λακατάμιας ανεγέρθηκαν γραφεία και υπόστεγα συντήρησης για τα ελικόπτερα, όρχος οχημάτων καθώς και ένα υπόστεγο για 12 οχήματα. Η παραλαβή του έργου έγινε στις 22/10/2009 έναντι κόστους €2.516.369. Τρεις μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 22/1/2010, το ΓΕΕΦ έδωσε οδηγίες για διάλυση της μονάδας. Τα δε ελικόπτερα μεταφέρθηκαν στην Πάφο.

Αποτέλεσμα, το κύριο μέρος των πιο πάνω εγκαταστάσεων να παραμένει από τότε αναξιοποίητο. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν λειτουργοί της υπηρεσίας της γενικής ελέγκτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, μετά από επιτόπια επίσκεψή τους.

Σε άλλη μονάδα της Λευκωσίας, όπου δαπανήθηκαν €300.000 για την ανέγερση δυο αποθηκών πυρομαχικών, εγκαταλείφθηκαν πέντε μήνες μετά λόγω μεταστάθμευσης της μονάδας. Από επιτόπιο έλεγχο στο εν λόγω στρατόπεδο που διενήργησαν οι λειτουργοί της γενικής ελέγκτριας, διαπιστώθηκε ότι επτά συνολικά αποθήκες για τις οποίες δαπανήθηκε ποσό πέραν του €1 εκατ. παραμένουν αναξιοποίητες.

Απάντηση έδωσε με επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμύνης κ. Μαλικκίδης λέγοντας ότι το θέμα «τυγχάνει μελέτης».

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου