Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Έντονη η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ με θέμα την πρόσφατη συνεδρία της Ολομέλειας – Σφοδρή η απάντηση της ΕΔΕΚ

Το δελτίο τύπου της ΠΟΦΕΝ κάνει λόγο για τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία του Κοινοβουλίου καθώς και ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σε πρόσφατη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής είναι απαράδεκτα. Η ΕΔΕΚ απαντά πως δυστυχώς για ακόμα μια φορά η ηγεσία του φοιτητικού κινήματος επιλέγει να λειτουργεί ως φερέφωνο κομματικών πλεύσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ η Βουλή συνεδρίασε για να εγκρίνει βασικά νομοσχέδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης του δανείου ύψους 1,5 δις ευρώ από το Μηχανισμό Στήριξης. Το ποσό προορίζεται για ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού.

Κατά την διάρκεια της ψήφισης των 14 νομοσχεδίων, συνεχίζει η ανακοίνωση, το κλίμα στην Βουλή πάγωσε όταν δύο από τα νομοσχέδια καταψηφίστηκαν με 22 ψήφους εναντίον και 21 υπέρ. Αυτό άμεσα σήμαινε, ότι η εκταμίευση της δεύτερης δόσης βρισκόταν στον αέρα και θα συνεπαγόταν με κούρεμα των καθετών του Συνεργατισμού.
Η ΠΟΦΕΝ μέσω της ανακοίνωσής της, κατακρίνει τις στάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης οι οποίες διακινδύνευσαν την επιβίωση του τόπου κατά τη πρόσφατη Ολομέλεια της Βουλής.

Τελικά, συνεχίζει η ανακοίνωση, είχαν αντιληφθεί οι βουλευτές που αντιτάχθηκαν σε αυτά τα μέτρα τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας. Μήπως, είναι το ερώτημα που διατύπωσε η ΠΟΦΕΝ, θεωρούσαν πως μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είχε αλυσιδωτές επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, εκτροχιάζοντας το πρόγραμμα στήριξης;

Τέλος η ΠΟΦΕΝ έκανε λόγο για διπλοπρόσωπη συμπεριφορά που επέδειξαν για άλλη μια φορά τόσο το ΑΚΕΛ, όσο και η ΕΔΕΚ και η οποία αποτελεί κατάλοιπο του μέχρι πρότινος κυρίαρχου λαϊκισμού.

Η ανακοίνωση της ΠΟΦΕΝ, σύμφωνα με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δήμήτρη Παπάκη, αποδεικνύει ότι δυστυχώς η ηγεσία του φοιτητικού κινήματος επιλέγει να λειτουργεί ως φερέφωνο κομματικών πλεύσεων και είδαμε να τοποθετείτε με την ίδια ευαισθησία όπως τη σημερινή σε όλα τα ζητήματα που προέκυψαν μέχρι σήμερα με τη παρούσα διακυβέρνηση, καθώς και στο Eurogroup.

Η ηγεσία της ΠΟΦΕΝ, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης, οφείλει να ασχοληθεί με τον υψηλό αριθμό ανέργων στους νέους και να πρωτοστατεί ως μοχλός πίεσης στην Κυβέρνηση και όχι να εξαντλείται σε προπαγανδίστηκες τοποθετήσεις.
Αλήθεια, διερωτήθηκε ο κ. Παπαδάκης, γιατί δεν αναζητούν την ευθύνη της μη ύπαρξης διαλόγου από πλευράς κυβερνόντων κομμάτων και Κυβέρνησης με τις υπόλοιπες δυνάμεις, για να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο το οποίο βεβαίως δεν είναι αρεστό σε κανένα;

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου