Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΔΡΕΑ

Ημέρα - σταθμός για την Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή, αφού υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ της Εκκλησίας της Κύπρου και Ηνωμένων Εθνών (UNDP/PFF) για την αναστήλωση της Μονής με χρόνο ολοκλήρωσης το 2017 και κόστος που ξεπερνά τα πέντε εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία υπεγράφη στην παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’, από τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστοφόρο. Είχε ήδη προηγηθεί η υπογραφή της στη Νέα Υόρκη από την Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου για την Ευρώπη του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Cihan Sultanoglu.

 Σε δηλώσεις του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για την υπογραφή και είπε ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια «για να δέχεται η Μονή με πολλή χαρά όλους τους προσκυνητές με όλες τις διευκολύνσεις και θα έχουμε τους ναούς μας εκεί συντηρημένους προς δόξα Θεού αλλά και προς χαρά όλων των Κυπρίων που αγαπούν και σέβονται τη Μονή».

 «Ο Απόστολος Ανδρέας είναι το πρώτο προσκύνημα στην Κύπρο και ευχόμαστε να την δούμε ξανά στη δόξα που είχε προηγουμένως. Ευχαριστούμε τα ΗΕ που συνέβαλαν ούτως ώστε να έρθει η ώρα της έναρξης των εργασιών, ευχαριστούμε την Επιτροπή που εργάστηκε άοκνα για να φθάσουμε σε αυτήν την ευχάριστη μέρα», πρόσθεσε.

Πηγή: http://showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου