Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

WTA: Κι όμως νικιέται...

Λίγες ημέρες πριν το τελευταίο Grand Slam της σεζόν, η εκπληκτική Βικτόρια Αζαρένκα απέδειξε ότι η Σερίνα Γουίλιαμς δεν είναι ανίκητη. Μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο Σινσινάτι, η Βίκα ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή κόντρα στο Νο1 του κόσμου και κατέκτησε τον τίτλο στο Western & Southern Open!

Mετά την κατάκτηση του εναρκτήριου σετ και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο, η Σερίνα Γουίλιαμς έδειχνε να ετοιμάζεται να σημειώσει μια ακόμη άνετη νίκη κόντρα σε top τενίστρια της WTA και να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στο Σινσινάτι.

Η Βικτόρια Αζαρένκα, όμως, είχε διαφορετική άποψη αφού με μια μαγική ανατροπή και ένα συγκλονιστικό τέλος, επικράτησε με 2-6, 6-2, 7-6(6) της κορυφαίας τενίστριας στον κόσμο και φώναξε βροντερό παρόν, μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Αμερικανικού Όπεν (26/08).

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη hard court νίκη της Αζαρένκα επί της Γουίλιαμς, μετά τον τελικό τους στην Ντόχα στο ξεκίνημα της σεζόν και σίγουρα η Λευκορωσίδα δείχνει ότι ίσως είναι η μοναδική απειλή για την Αμερικανίδα ενόψει του τελευταίου Major της χρονιάς στο Flushing Meadows.

H 24χρονη Βίκα, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, πρόσθεσε τον 17ο τίτλο στην τροπαιοθήκη της ο οποίος ήταν ο τρίτος μέσα στο 2013, μετά το δεύτερου συνεχόμενο Australian Open της και το Qatar Open ενώ έχει και δύο τελικούς σε Ρώμη και Κάρλσμπαντ.

Πηγαίνοντας στον αγώνα με το αρνητικό 12-2 στις αναμετρήσεις της με τη Σερίνα, η Αζαρένκα βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο αφού έχασε το εναρκτήριο σετ του τελικού μέσα σε μόλις 26 λεπτά, καταφέρνοντας να πάρει δύο games!

Γνωρίζοντας ότι η Γουίλιαμς δεν παρουσιάζει αξιόπιστο πρόσωπο στο Western & Southern Open, η Αζαρένκα δεν πτοήθηκε και αναγκάζοντας σε 26 αβίαστα λάθη την Αμερικανίδα στο 2ο σετ, ισοφάρισε στα σετς με το ίδιο νόμισμα 6-2...

Η μάχη κορυφώθηκε στο καθοριστικό σετ του συναρπαστικού τελικού, με τις δύο τενίστριες να δείχνουν μεγάλη θέληση και πάθος για τον τίτλο.

Το Νο2 του ταμπλό, συνέχισε πολύ δυνατά και με break στο 6ο game, πήρε προβάδισμα 4-2 ενώ είχε και 30/0 στο συγκεκριμένο game, ωστόσο η Γουίλιαμς με ένα φοβερό σερί, όχι μόνο πήρε πίσω το break (4-3) αλλά έκανε και δεύτερο συνεχόμενο, παίρνοντας τις μπάλες για να σερβίρει για τον ματς (5-4).

Η Αζαρένκα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και αφού έκανε και νέο break (5-5), έστειλε το ματς στο tie break εκεί που απώλεσε το πρώτο της match point στο 6-5, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο στο 7-6, χάρη σε ένα λάθος forehand της Γουίλιαμς στο φιλέ.

"Είναι μια μεγάλη νίκη. Ήταν σπουδαίο παιχνίδι. Είμαι πολύ, πολύ ικανοποιημένη με τον τρόπο που γύρισα το ματς. Ήταν μια μεγάλη μάχη. Είμαι πολύ χαρούμενη" τόνισε η Αζαρένκα λίγο αργότερα, κρατώντας τον 17ο τίτλο της καριέρας της.

Απ'την πλευρά της, η Γουίλιαμς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα απ'το να δώσει τα εύσημα στην αντίπαλό της: "Έπαιξε πολύ καλά. Ήταν πολύ επιθετική στα δύο τελευταία σετς και κατάφερε να πάρει το μομέντουμ. Είναι σπουδαία τενίστρια. Δεν είναι τυχαίο που κερδίζει Grand Slams και τα πηγαίνει τόσο καλά"

Μάλιστα, η 31χρονη Αμερικανίδα δεν δίστασε να δηλώσει θαυμάστρια της Βίκα...

"Είμαι μεγάλη θαυμάστρια της Βίκα. Όταν δεν παίζω σε κάποιο τουρνουά, αυτήν υποστηρίζω. Είναι η απόλυτη μαχητής στο court. Τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο και είναι πολύ καλή επαγγελματίας. Επίσης πρόκειται για ένα εξαιρετικό άτομο και εκτός court" Αρνητική εντύπωση προκάλεσε ο λιγοστός κόσμος στις κερκίδες του κεντρικού court του Lindner Family Tennis Center, λίγες ώρες μετά τον τελικό των ανδρών (Ναδάλ-Ίσνερ) όπου το στάδιο ήταν κατάμεστο.

Το γεγονός ότι αγωνιζόταν η κορυφαία Αμερικανίδα τενίστρια κόντρα στη δεύτερη καλύτερη της κατάταξης, δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο ώστε να γεμίσει το court.

Κυριακή 18/08: Τελικός Western & Southern Open
2-Azarenka (Belarus) beat 1-Williams (U.S.) 2-6 6-2 7-6(6)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου