Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Πηλακούτας: Ενημέρωση νεοσύλλεκτων για οδική ασφάλεια

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του «Young Drivers Roadshow», οργανώθηκε δημοσιογραφική διάσκεψη στους εκθεσιακούς χώρους της BMW στη Λευκωσία με την παρουσία του Υπουργού Άμυνας κύριου Φώτη Φωτίου, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγου Στυλιανού Νάση και του Διευθυντή του Τμήματος Τροχαίας κύριου Δημήτρη Δημήτριου, εκ μέρους της Αστυνομίας Κύπρου.

Στη διάσκεψη, οι αντιπρόσωποι των ΜΜΕ ενημερώθηκαν για τον πρωτότυπο τρόπο που η Χαρ. Πηλακούτας Λτδ, έδωσε την ευκαιρία σε 3400 νεοσύλλεκτους νεαρούς οδηγούς να μάθουν να οδηγούν σωστά και με ασφάλεια στους δρόμους, κτίζοντας μ’ αυτόν τον τρόπο οδική συνείδηση στην πιο ευαίσθητη ηλικιακή κατηγορία.

Το «Young Drivers Roadshow», όπως ονομάστηκε η όλη προσπάθεια, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός στα Κυπριακά δρώμενα και να ανοίξει τον δρόμο για παρόμοιες άκρως χρήσιμες για την κοινωνία πρωτοβουλίες.

Στη διάσκεψη, σε ομιλία του, ο κύριος Χαράλαμπος Πηλακούτας, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η δημιουργία συνείδησης οδικής ασφάλειας στους νέους ανθρώπους. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στη επιχειρηματική κοινότητα του χώρου του αυτοκινήτου και πως έχει την ηθική υποχρέωση να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να κάνουμε διαπιστώσεις», δήλωσε ο κύριος Πηλακούτας, «για ένα πρόβλημα και ειδικά ένα πρόβλημα τόσο σοβαρό όσο η οδική ασφάλεια των νέων μας, αλλά να αναλαμβάνουμε δράση. Αν θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα έχουμε χρέος να κάνουμε κάτι στην πράξη».

Ο Υπουργός Άμυνας κύριος Φώτης Φωτίου, ευχαρίστησε τον Όμιλο Πηλακούτα για την πρωτοβουλία αυτή, η οποία μεταφέρει ουσιαστικές γνώσεις σε νεαρά παιδιά με απώτερο σκοπό τη ευαισθητοποίηση των νεοσυλλέκτων για θέματα οδικής ασφάλειας και ως εκ τούτου τη μείωση των μοιραίων ατυχημάτων. Τέτοιες πρωτοβουλίες, ανέφερε ο Υπουργός, πρέπει να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και να ανοίξουν τον δρόμο και για άλλες και δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που έχει ως στόχο, την προστασία των εθνοφρουρών μέσω καλλιέργειας υγιούς οδικής συμπεριφοράς.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου