Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ATP: Ο απόλυτος κατακτητής!

Oύτε το απόρθητο, μέχρι σήμερα, κάστρο του Cincinnati Masters κατάφερε να αντισταθεί στην κυριαρχία του Ράφαελ Ναδάλ στα Masters τουρνουά, με τον Ισπανό να πετυχαίνει πολύ δύσκολη νίκη σε δύο tie breaks απέναντι στον Τζον Ίσνερ, κατακτώντας τον πρώτο του τίτλο στο Western & Southern Open!

Θριαμβευτικά ολοκλήρωσε τις δύο εβδομάδες προετοιμασίας ενόψει του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, ο απίστευτος Ράφαελ Ναδάλ.

Μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του Rogers Cup στο Μόντρεαλ, ο σπουδαιότερος μαχητής στην ιστορία του αθλήματος, έριξε και το κάστρο του Σινσινάτι αφού κατάφερε για πρώτη φορά να κερδίσει τον τίτλο στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά προετοιμασίας πριν το US Open.

Ο 27χρονος Ισπανός, μετά από μια συναρπαστική μάχη απέναντι στον εξαιρετικό και ιδιαίτερα μαχητικό Τζον Ίσνερ, επικράτησε με 7-6(8), 7-6(3) του Αμερικανού γίγαντα και κατέκτησε (κρατηθείτε)... τον 26ο Masters τίτλο του, τον 9ο στην εκπληκτική σεζόν που διανύει και συνολικά τον 59ο της απίθανης καριέρας του!

Παράλληλα με τους εορτασμούς για την κατάκτηση του πρώτου του τίτλου στο Masters του Οχάϊο, ο Ναδάλ θα γιορτάσει και την επιστροφή του στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας την ασφυκτική πίεση στον Νόβακ Τζόκοβιτς και την κορυφή της ATP.

Με τους 1000 "καθαρούς" πόντους που πρόσθεσε στη συγκομιδή του και με την απώλεια βαθμών του Τζόκοβιτς που αποκλείστηκε στα προημιτελικά απ'τον Ίσνερ, ο Ράφα θα πλησιάσει περίπου στους 2000 βαθμούς τον Τζόκοβιτς στην ATP Rankings και αν κατακτήσει το US Open θα ανέβει στο Νο1, αρκεί ο Σέρβος να αποκλειστεί πριν τον τελικό!

Ένα είναι σίγουρο: Ναδάλ και Τζόκοβιτς δεν θα συναντηθούν πριν τον τελικό του Αμερικανικού Όπεν, μετά την άνοδο του Ισπανού στη 2η θέση της κατάταξης.

Επίσης, ο Ναδάλ έγινε μόλις ο δεύτερος τενίστας στην ιστορία, μετά τον Τζόκοβιτς (2011), που κατακτάει πέντε Masters τίτλους σε μια χρονιά (Indian Wells, Madrid, Rome, Montreal, Cincinnati) και έχει την ευκαιρία στα δύο εναπομείναντα Masters (Shanghai, Paris) να γράψει για μια ακόμη φορά το όνομά του με χρυσά γράμματα στη βίβλο του παγκοσμίου τένις.

Η αναμέτρηση ήταν συναρπαστική και αμφίρροπη, απ'τον πρώτο πόντο μέχρι και τον τελευταίο...

Ο Τζον Ίσνερ, με το φοβερό και τρομερό του σερβίς που συνδυάστηκε και με πολύ καλό παιχνίδι από τη baseline, ανάγκασε τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, τη δεδομένη στιγμή, να βγάλει τον καλύτερο και πιο σοβαρό του εαυτό για να φτάσει στη σπουδαία νίκη και τον τίτλο στο Οχάϊο.

Ο 28χρονος Αμερικανός που τη Δευτέρα θα ανέβει στο Νο14 απ'το Νο22 της κατάταξης, αποδείχθηκε πιο απειλητικός στο σερβίς του αντιπάλου του, δημιουργώντας τρεις ευκαιρίες για break στο ματς (δύο στο 1ο και μία στο 2ο σετ), την ίδια στιγμή που ο Ναδάλ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Μάλιστα, ο Ίσνερ είχε και τρία set points στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, δύο στο 12o game (5-6 15/40) και ένα στο tie break (7-6).

Μετά την αγχωτική κατάκτηση του 1ου σετ, ο Ναδάλ έσωσε ένα break point του Ίσνερ στο 3-3 games (/ad) και πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό tie break, έφτασε στη νίκη μετά από 1 ώρα και 54 λεπτά αγώνα, πανηγυρίζοντας έντονα (έπεσε στο court) την κατάκτηση του τίτλου.

"Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι απίστευτο. Δεν είχα την ευκαιρία να παίξω καλό τένις στις προηγούμενες συμμετοχές μου εδώ. Φέτος έπαιξα πολύ καλά. Συγχαρητήρια στον Τζον που κέρδισε πολύ δύσκολους αντιπάλους. Συγνώμη για σήμερα (γέλια). Αν συνεχίσεις να σερβίρεις έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να κερδίσεις αυτό το τουρνουά. Δεν είχα πολλές ευκαιρίες, είναι πολύ δύσκολο το σερβίς του. Προσπάθησα να παίξω το καλύτερό μου κάθε στιγμή. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος στο δικό μου σερβίς και προσπάθησα να μην του επιτρέψω να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το US Open είναι μακριά ακόμα. Το σημαντικό ήταν να κερδίσω το Σινσινάτι. Σημαίνει πολλά για μένα. Θα χαρώ τη στιγμή και σε 2 μέρες θα σκεφτώ το US Open" δήλωσε ο Ράφα στην τελετή της απονομής.

Ικανοποιημένος απ'την προσπάθειά του εμφανίστηκε ο Ίσνερ που χαρακτήρισε τον Ναδάλ έναν απ'τους καλύτερους στην ιστορία.

"Έπαιξα πολύ καλά αλλά δυστυχώς για μένα, αγωνίστηκα κόντρα σε έναν απ'τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Είναι απίστευτος πρωταθλητής. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο US Open. Νιώθω πολύ καλά. Κέρδισα 3 top10 τενίστες, θα μπορούσα να κερδίσω και τέταρτο αλλά σίγουρα είμαι πολύ ικανοποιημένος με την παρουσία μου εδώ και έχω υψηλές βλέψεις για τη Νέα Υόρκη" είπε ο Αμερικανός.



Κυριακή 18/08: Τελικός Cincinnati Masters
4-Nadal (Spain) beat Isner (U.S.) 7-6(8) 7-6(3)

Source: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου