Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Χειροπέδες σε Βρετανίδα Βουλευτή των Πρασίνων

Η βουλευτής των Βρετανών Πρασίνων Καρολάιν Λούκας και ο γιος της είναι μεταξύ των συλληφθέντων κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας περιβαλλοντικών ακτιβιστών, στο Μπάλκομπ της επαρχίας του Δυτικού Σάσεξ.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν για μία ακόμα ημέρα ενάντια στη γεώτρηση για εξόρυξη πετρελαίου από την εταιρεία Cuadrilla. Φοβούνται ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την αμφιλεγόμενη μέθοδο fracking, δηλαδή υδραυλική θραύση σχιστόλιθου με τη χρήση νερού και χημικών στοιχείων κατά τη γεώτρηση για την εξόρυξη αερίου και πετρελαίου.

Εκατοντάδες συγκεντρωθέντες έκλεισαν την τοπική επαρχιακή οδό, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας, η οποία κατηγορείται για υπερβολική χρήση βίας ακόμα και κατά αναπήρων και ανηλίκων.

Η Cuadrilla εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει κάθε παράνομη ενέργεια κατά της λειτουργίας της, ενώ νωρίτερα ακτιβιστές είχαν εισβάλλει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην ανατολική Αγγλία και άλλοι είχαν χρησιμοποιήσει κόλλα για να κολλήσουν τους εαυτούς τους στο κτίριο της λονδρέζικης εταιρείας δημοσίων σχέσεων Bell Pottinger, που εκπροσωπεί την Cuadrilla.

Οι εργασίες γεώτρησης στο Μπάλκομπ έχουν ανασταλεί μετά την εξαήμερη κατασκήνωση ακτιβιστών στην περιοχή. Οι διαμαρτυρόμενοι τονίζουν ότι η μέθοδος fracking μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το τοπικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Source: http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου