Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Άστραψαν και βρόντηξαν οι συγγενείς των θυμάτων, με την απόφαση για την τραγωδία στο Μαρί (Video)

Φωτιά και λάβρα οι συγγενείς των 13 αδικοχαμένων του Μαρί, μετά την απόφαση του κακουργιοδικείου Λάρνακας να αθωώσει τους 2 από τους 6 κατηγορούμενους για τη μεγαλύτερη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο νησί, μετά την εισβολή του 1974.

Στα μαλακά έπεσαν τέως Υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και τέως Υπαρχηγός της Ε.Φ Σάββας Αργυρού, οι οποίοι αθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Φανερά εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων έκαναν λόγο για απαγχονισμό της δικαιοσύνης, ενώ εξαπέλυσαν πυρά κατά της Γ.Ε της Δημοκρατίας και κατά του Πέτρου Κληρίδη, κατηγορώντας τους για ανικανότητα στοιχειοθέτησης της υπόθεσης ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην πικρία που νιώθουν οι συγγενείς ήρθε να προσθέσει και η απόφαση του δικαστηρίου να επιρρίψει ευθύνες σε 2 από τους νεκρούς, τον διοικητή της Ναυτικής Βάσης του Μαρί, Ανδρέα Ιωαννίδη και τον επικεφαλή της ομάδας που έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο χώρο της τραγωδίας, αρχιλοχία Μιχάλη Παπαδόπουλο, καθώς σύμφωνα με το δικαστήριο είχαν αντίληψη του κινδύνου και δεν προέβησαν σε ενέργειες προκειμένου να εκκενωθεί η βάση.


Πηγή : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου