Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ανοδος του συνεδριακού τουρισμού στην Κύπρο.

Ανέβηκε στην 49η θέση παγκοσμίως από την 52η που ήταν το 2011
Ο τομέας του συνεδριακού τουρισμού στην Κύπρο συνεχίζει να επεκτείνεται και η Κύπρος ανέβηκε στην 49η θέση παγκοσμίως από την 52η που ήταν το 2011, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).

Σημειώνει ότι οι συνεχείς προσπάθειες του Οργανισμού και του Cyprus Convention Bureau για ανάπτυξη του τομέα του συνεδριακού τουρισμού και ταξιδιών κινήτρων αποδίδουν, όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα που δημοσίευσε πρόσφατα ο παγκόσμιος οργανισμός ICCA για το έτος 2012.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι στην παγκόσμια κατάταξη των πόλεων η Λευκωσία βρίσκεται στη θέση 176 και η Πάφος και η Λεμεσός ισοβαθμούν στη θέση 190, με αυξήσεις 21, 22 και 44 θέσεις αντίστοιχα, ενώ η Λάρνακα εμφανίζεται για πρώτη φορά στην παγκόσμια κατάταξη στη θέση 319.

Προσθέτει ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Κύπρος βρίσκεται στην 27η θέση, δύο θέσεις πάνω από το 2011.

Ο οργανισμός ICCA (International Congress and Convention Association), συνεχίζει ο ΚΟΤ, κατατάσσει τις χώρες και τις πόλεις ανάλογα με τον αριθμό των διεθνών μη εταιρικών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές και οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ανακοινώνει, παράλληλα, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και η έρευνα στατιστικών στοιχείων για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων για το 2012.

Ο ΚΟΤ αναφέρει, τέλος, ότι η έρευνα διεξάγεται κάθε χρόνο από τον Οργανισμό και για το 2012 τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά λόγω και της κυπριακής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την οποία διοργανώθηκε στην Κύπρο μεγάλος αριθμός συνεδρίων.

Πηγἠ: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου