Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Δρακόντεια μέτρα για την απόφαση του ματωμένου Μαρί


Σήμερα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα δοθεί η ετυμηγορία του δικαστηρίου στην υπόθεση για τη φονική έκρηξη στο Μαρί.

 Μια έκρηξη που άφησε δεκατρείς νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές και συγλονίζει την Κύπρο εδώ και δύο ακριβώς χρόνια. 

Κατηγορούμενοι είναι οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού και Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο τέως υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού, ο διευθυντής και ο βοηθός διευθυντής της Πυροσβεστικής Ανδρέας Νικολάου και Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης.

Το Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στη Λάρνακα θα ανακοινώσει την απόφαση στις 9.00 το πρωί και από χθεες λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρνακας.

Περιορισμένος αριθμός ατόμων θα παρακολουθήσουν την διαδικασία και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ελέγχου όλων, περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων. Καλούνται όσοι θα προσέλθουν στο δικαστήριο να έχουν μαζί τους την πολιτική τους ταυτότητα.

Πορεία στη μνήμη των νεκρών
Πορεία τριακόσιων χιλιομέτρων άρχισε από χθες το πρωί, η ομάδα πρωτοβουλίας μνήμης της 11ης Ιουλίου για τη φονική έκρηξη στο Μαρί. Η ομάδα εκκίνησε από τη ναυτική βάση στο Μαρί και θα βρίσκεται το πρωί έξω από το Δικαστήριο της Λάρνακας μέχρι την ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανακοίνωσης της απόφασης.

Πηγή : http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου