Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση

Ο τέως Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς Σάββας Αργυρού δεν είχε καμία σχέση και καμία αρμοδιότητα με την υπόθεση, σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου.


 Από τη μαρτυρία φαίνεται ότι ο Σ. Αργυρού δεν είχε «καθήκον ενέργειας», όπως αναφέρεται.
 Οι Α. Νικολάου, Χ. Χαραλάμπους και Α. Λοϊζίδης είχαν «σχέση εγγύτητας» με τους πυροσβέστες και καθήκον για την ασφάλεια τους και όφειλαν να τους προειδοποιήσουν για την επικινδυνότητα του φορτίου.

---Tον έλεγχο και την ευθύνη του φορτίου την είχε ο Κ. Παπακώστας και όχι ο Μ. Κυπριανού---

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του αναφέρει ότι από την μαρτυρία που κατατέθηκε ενώπιον του προκύπτει ο Μάρκος Κυπριανού δεν είχε τον έλεγχο του φορτίου και ότι απλά διαχειριζόταν την πολιτική πτυχή του θέματος.

Το δικαστήριο αναφέρει ότι τον έλεγχο και την ευθύνη του φορτίου την είχε ο Κ. Παπακώστας, ενώ ο Μ. Κυπριανού δεν ενεργούσε αυτοβούλως αλλά ακολουθούσε την πολιτική του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Διαπιστώνει, επίσης, πλήρη και καθολική δυσλειτουργία του κράτους στην υπόθεση της έκρηξης των εμπορευματοκιβωτίων στο Μαρί.

Σύμφωνα με την απόφαση, το κράτος και οι υπουργοί έχουν καθήκον προστασίας της ανθρώπινης ζωής και σημειώνεται ότι σκοπός του δικαστηρίου δεν είναι να αποδώσει ευθύνες σε άτομα που δεν είναι κατηγορούμενα.


Πηγή : http://typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=1

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου