Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ετοιμάζουν ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του Δ. Χριστόφια για το Μαρί – Τι αποκάλυψε στο newsit o έγκριτος νομικός Λ. Λουκαΐδης


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενδέχεται να βρεθεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας


- Οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής 
έκρηξης στο Μαρί, δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους λέξη

- Γνώριζε για την επικινδυνότητα και δεν φροντίσε για την προστασία ανθρώπινων ζωών υποστηρίζουν
- Η αγωγή κατά του Δημήτρη Χριστόφια, θα κατατεθεί αμέσως μετά την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ενδέχεται να βρεθεί ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετά από αγωγή που προτίθεται να καταθέσει στο δικαστήριο, ο έγκριτος νομικός, Λουκής Λουκαΐδης, εκπροσωπώντας την οικογένεια του αδικοχαμένου κελευστή Μιχάλη Ηρακλέους.

Οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης στο Μαρί, δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους λέξη, και ήδη προσανατολίζονται όχι μόνο σε έφεση της σημερινής απόφασης, του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αλλά στρέφονται και προς άλλες κατευθύνσεις.

Όπως αποκάλυψε στο newsit.com.cy, ο νομικός Λουκής Λουκαΐδης, η σύζυγος και τα παιδιά του ΕΠΥ Κελευστή Μιχάλη Ηρακλέους, ετοιμάζονται να καταχωρήσουν ιδιωτική ποινική αγωγή, εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κύριος Λουκαΐδης, ο οποίος ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια, εξήγησε στο newsit, ότι ο κύριος Χριστόφιας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την τραγωδία στο Μαρί, καθώς όπως προκύπτει μέσα από τις μαρτυρίες, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνώριζε για την επικινδυνότητα του φορτίου και αμέλησε να φροντίσει για την προστασία ανθρώπινων ζωών.

Ο κύριος Χριστόφιας είχε ενημερωθεί, για την επικινδυνότητα του φορτίου στο Μαρί, 10 μήνες πριν από τη φονική έκρηξη.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον, από το έγγραφο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, με ημερομηνία 6 Σεπτεμβρίου 2010 και έφερε τον τίτλο «Σημείωμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» και την υπογραφή του Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου Λεωνίδα Παντελίδη, στο οποίο γίνεται αναφορά για σύσκεψη με αντικείμενο την καταστροφή της πυρίτιδας στα εμπορευματοκιβώτια, με τα Ιρανικά εκρηκτικά και πυρομαχικά.

Η αγωγή κατά του πρώην Δημήτρη Χριστόφια, θα κατατεθεί, όπως μας υπέδειξε ο κύριος Λουκαΐδης, αμέσως μετά την αφυπηρέτηση, του Γενικού Εισαγγελέα, η οποία υπολογίζεται ότι θα γίνει σε ένα μήνα και αυτό γιατί, ο Πέτρος Κληρίδης, ο οποίος είχε αποφασίσει τότε, να μην άρει την ασυλία που απολάμβανε ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κρίνοντας ότι δεν προέκυπταν ποινικές ευθύνες εναντίον του.

«Έπρεπε να τιμωρηθεί ο Δημήτρης Χριστόφιας», μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουκής Λουκαΐδης.
Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι το κακουργιοδικείο επέρριψε ευθύνες σε δύο νεκρούς, αναφέροντας ότι είχαν γνώση για την επικινδυνότητα του φορτίου, αλλά δεν έλαβαν μέτρα εκκένωσης της ναυτικής βάσης.

Πηγή : http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου