Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΑΝΑΚΡΙΤΕΣ. Αρχίζει αστυνομική έρευνα στη Cyta. Η πρώτη υπόθεση που χειρίζεται ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου!!

Ο εκπρόσπωπος τύπου της Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι η Νομική Υπηρεσία έδωσε χθες οδηγίες στον Αρχηγό της Αστυνομίας να προχωρήσει σε ποινική έρευνα για την υπόθεση του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξία και τις καταγγελίες για μίζες εκατομμυρίων. Δεν αποκλείεται εντός των ημερών να γίνουν και συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση με το ακίνητο στη Δρομολαξιά αποτελεί την πρώτη υπόθεση που χειρίζεται ο νέος Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα στη Cyta, χωρίς να αποκλείονται και συλλήψεις στην πολύκροτη υπόθεση του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά, που ταλανίζει τον Οργανισμό το τελευταίο διάστημα όπου διατυπώθηκαν και ισχυρισμοί για μίζες εκατομμυρίων ευρώ.

Η Νομική Υπηρεσία έδωσε χθες οδηγίες στον Αρχηγό Αστυνομίας Μ. Παπαγεωργίου να προχωρήσει σε ποινική έρευνα στη βάση των όσων κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, Χαράλαμπος Λιοτατής.

Ο τελευταίος, καταθέτοντας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής που εξετάζει την υπόθεση της επίμαχης αγοραπωλησίας από το Ταμείο Συντάξεων της Cyta, υποστήριξε μεταξύ άλλων πολλών ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία μοιράστηκαν μίζες εκατομμυρίων σε πολιτικό πρόσωπο, σε κόμμα, αλλά και σε συντεχνιακά στελέχη της Cyta τους οποίους και κατονόμασε. Τις ανακρίσεις ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας και θα επεκταθούν και στο Κτηματολόγιο, καθώς υπάρχει ισχυρισμός ότι από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία απώλεσε και το Κράτος χιλιάδες ευρώ σε μεταβιβαστικά τέλη.

Όπως γράφει ο Φιλελεύθερος: "όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, αναμένεται η έκδοση δικαστικών διαταγμάτων για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών των μετόχων της εταιρείας Wadnic Trading ltd η οποία αγόρασε το ακίνητο από τον Τ/κ έναντι πινακίου φακής (€1,8 εκατ.) για να το πωλήσει στη συνέχεια, στο Ταμείο Συντάξεων της Cyta σε δεκαπλάσια τιμή. Διατάγματα θα εξασφαλιστούν και για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που κατονομάζονται από τον κ. Λιοτατή ότι έλαβαν μίζες. Στο μεταξύ, έρευνα σε εξέλιξη βρίσκεται και εντός της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για να διαπιστωθεί ποιοι ετοίμασαν έκθεση με την οποία διαβεβαίωναν ψευδώς, όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, ότι ο Τ/κ εγκαταστάθηκε μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές καθώς αποτελούσε προϋπόθεση για να εγκρίνει το Υπουργικό την εν λόγω αγοραπωλησία."

Πηγή: http://www.ikypros.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου