Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μαθητές δηλητηριάστηκαν σε κατασκήνωση

Μεγάλος αριθμός μαθητών που διέμενε σε κατασκήνωση της ΣΕΚ στα Καννάβια δηλητηριάστηκε μετά από δείπνο που είχε καταναλώσει χθες βράδυ με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Μακάρειο Νοσοκομείο καθώς και στο νοσοκομείο της Κυπερούντας.


Μιλώντας στο Sigma, o Αναπληρωτής Διευθυντής των Yγεινομικών Υπηρεσιών, Χριστος Χρίστου, είπε ότι συνολικά 43 παιδιά και 4 ομαδάρχες έχουν υποστεί τροφική δηλητηρίαση. Επιπλέον είπε ότι οι υγεινομικές υπηρεσίες διενεργούσαν ελέγχους στις εγκαταστάσεις μέχρι τις 3 το πρωί.

«Αυτή την ώρα είναι πολύ νωρίς για να διαπιστώσουμε τι είδους τροφική δηλητηρίαση είναι. Οι εγκαταστάσεις της κουζίνας και του εστιατορίου της κατασκήνωσης είναι υψηλών προδιαγραφών, ωστόσο έχουν εντοπιστεί κάποιες μικροελλείψεις όσο αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται. Συγκεκριμένα ένα ψυγείο ενώ είχε την ορθή θερμοκρασία στο δείκτη, εντούτοις κατά τον έλεγχο διαφάνηκε ότι ήταν πιο ψηλή από τις προδιαγραφές. Ευελπιστούμε ότι είναι εκείνο το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτή την ώρα διενεργούνται έλεγχοι σε δείγματα πρώτων υλών που λήφθηκαν.

Μιλώντας στο SigmaLive, o Διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Πέτρος Μάτσας, είπε ότι συνολικά στο Μακάρειο διακομίστηκαν τρία παιδιά λόγω συμφόρησης στο νοσοκομείο Κυπερούντας. Η κατάσταση της υγείας τους είπε, είναι πολύ καλή και δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο των κατασκηνώσεων, Νίκο Επιστήθιο, τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν λειτουργοί των υγειονομικών υπηρεσιών, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, έδωσαν τους έδωσαν συγχαρητήρια για τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης.

Πηγή : http://sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου