Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες προκειμένου να προστατεύσουν την περιουσία τους – Εκστρατεία διαφώτισης στη Λάρνακα

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα διανέμεται διαφωτιστικό υλικό που αφορά στα μέτρα πρόληψης κλοπών και διαρρήξεων, ενώ παράλληλα τα μέλη της Αστυνομίας, θα είναι στη διάθεση του κοινού για παροχή συμβουλών και οποιασδήποτε άλλης χρήσιμης πληροφορίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων της Αστυνομίας για ενημέρωση του κοινού με στόχο την πρόληψη και αυτοπροστασία από διαρρήξεις και κλοπές και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και των θερινών διακοπών, η Αστυνομία διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 14/7/2013 και μεταξύ των ωρών 18.30–21:30, στην τουριστική περιοχή των Φοινικούδων στη Λάρνακα, ενημερωτική εκστρατεία.

Όπως ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης, " η προσπάθεια της αστυνομίας είναι πέραν από το διαφωτιστικό υλικό που θα διανέμεται στον κόσμο, στόχος είναι να μιλήσουμε με τους πολίτες για να μας μεταφέρουν τις δικές τους απόψεις, επί του θέματος. " Η αστυνομία από την πλευρά της ,συνέχισε, θα είναι στη διάθεση του κοινού για παροχή συμβουλών και οποιασδήποτε άλλης χρήσιμης πληροφορίας."

Μερικά από τα προληπτικά μέτρα που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν για τη. αποτελεσματική φύλαξη των κατοικιών και των καταστημάτων τους. Καθώς και άλλης περιουσίας τους, ενόσω αυτοί βρίσκονται σε παραλίες και τουριστικά θέρετρα:

Στην παραλία

Να μεταφέρεται μόνο το απαραίτητο χρηματικό ποσό που χρειάζεται ο λουόμενος και η προσωπική του περιουσία να βρίσκεται συνεχώς στο οπτικό του πεδίο. Να μην μεταφέρονται στην παραλία, μεγάλης αξίας αντικείμενα.

Στο ξενοδοχείο ή στο τουριστικό διαμέρισμα

Να προτιμώνται τα ξενοδοχεία ή τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία υπάρχουν μέτρα προστασίας της περιουσίας των πελατών. Κάθε φορά που οι ένοικοι θα αναχωρούν από το δωμάτιο τους να βεβαιώνονται ότι τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστές και ασφαλισμένες.

Ιδιοκτήτες κατοικιών

Όταν απουσιάζουν από το σπίτι, να μην αφήνουν ενδείξεις που να προδίδουν την απουσία τους.

Να φροντίζουν να είναι καλά κλειδωμένο και να συνεργάζονται με γείτονες της εμπιστοσύνης τους, για την αλληλοεπιτήρηση των σπιτιών τους. Να μην αφήνουν τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

Να μην αφήνουν εκτεθειμένα, χρήματα, κοσμήματα, σημαντικά έγγραφα ή άλλα τιμαλφή και όπου είναι δυνατόν, αυτά να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο.

Να βεβαιώνονται ότι έχουν ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς. Εάν διαθέτουν σύστημα συναγερμού ή/και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, να βεβαιώνονται ότι τα έχουν θέσει σε λειτουργία και ότι αυτά δεν έχουν υποστεί οποιεσδήποτε βλάβες.

Γενικά, η αστυνομία κάνει έκκληση στο κοινό να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να συνεργάζεται στενά με την αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψη του οτιδήποτε ύποπτο, να ενημερώνει τον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη, στον αριθμό 1460.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου