Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Προορίζουν τον Κώστα Κληρίδη για νέο Γενικό Εισαγγελέα

Την σκυτάλη της Ανεξάρτητης και ύψιστης αρχής απόδοσης ευθυνών και δικαιοσύνης επιθυμεί να παραδώσει στα χέρια του Δικαστή Κώστα Κληρίδη το Προεδρικό, μετά την αφυπηρέτηση του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη το Φθινόπωρο.

Το Προεδρικό έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και αναμένει να δει, εάν ο Κώστας Κληρίδης, γιος του αείμνηστου Λεύκου Κληρίδη, του ξαδέλφου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη, θα αποδεχθεί να αναλάβει την μεγάλη ευθύνη της καρέκλας του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος, σε περίπτωση που η ανταπόκριση του κυρίου Κληρίδη δεν είναι θετική, υπάρχουν στο τραπέζι και τα ονόματα των νομικών, Πόλυ Πολυβίου και Κρις Τριανταφυλλίδη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ήδη ο Νίκος Αναστασιάδης έχει προσεγγίσει τον Κώστα Κληρίδη, για να ενδεχόμενο να αναλάβει ως νέος Γενικός Εισαγγελέας.

Και για την περίπτωση του Πόλυ Πουλυβίου, έχει μετρήσει σε μεγάλο βαθμό η εμπειρία του, αφού διαθέτει τεράστια εμπειρία και νομικές γνώσεις, ωστόσο παρασκηνιακά διατυπώνονται, καθώς είχε ενεργήσει ως νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου.

Το τελευταίο διάστημα, η Γενική Εισαγγελία βρίσκεται σε ένα στάδιο γενικής αναδιοργάνωσης, καθώς μέχρι στιγμής έχουν αποχωρήσει, ή αφυπηρετήσει αρκετά στελέχη της και αυτή τη στιγμή έχουν κενωθεί 6 θέσεις δικηγόρων της Δημοκρατίας και δύο θέσεις γραμματέων του Γενικού Εισαγγελέα.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου