Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Την ερχόμενη Τετάρτη ελεύθερη η Κύπρου

Εκτός καθεστώτος εξυγίανσης - και χωρίς μάλλον εκπλήξεις όσον αφορά στο ύψος του κουρέματος μετά και τις εκθέσεις της KPMG - θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη η Τράπεζα Κύπρου.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία «εξόδου» θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική αφού θα προηγηθεί της τελευταίας, προ των θερινών διακοπών, συνεδρίασης του δ.σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα πραγματοποιηθεί την επομένη μέρα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα επιδιώξει να εξασφαλίσει σε αυτή τη συνεδρίαση κάποιες πρόσθετες θετικές αποφάσεις για την Τράπεζα Κύπρου.

Η έξοδος της τράπεζας από το καθεστώς εξυγίανσης, δεν θα σημάνει την πλήρη άρση των περιορισμών στις συναλλαγές και στην διακίνηση κεφαλαίων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά εκτιμάται πως θα επιφέρει σημαντικές χαλαρώσεις. Η σημαντικότερη χαλάρωση, που θα γίνει με τις ευλογίες της Τρόικας, όπως πληροφορούμαστε, θα αφορά την αποδέσμευση κεφαλαίων για την αγορά ακινήτων.

Όσον αφορά τον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε δύο ανεξάρτητες μεταξύ τους τράπεζες (Ανάπτυξης και Εμπορικής) αν και παραμένει επιλογή προτεραιότητας, θα μετατεθεί όπως όλα δείχνουν για το φθινόπωρο.

Source: http://www.cytoday.eu

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου