Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σε λίγη ώρα ο Αναστασιάδης εξαγγέλλει νέα μεταρρυθμιστικά μέτρα

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται σήμερα στα δημόσιο οικονομικά, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναμένεται αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης του Υπουργικού Συμβουλίου να προχωρήσει σε εξαγγελία νέων μέτρων και μεταρρυθμίσεων στην επιδοματική πολιτική του κράτους.

Την εξαγγελία των νέων μέτρων φαίνεται ότι επιτρέπει, η θετική αξιολόγηση σε ορισμένα σημεία από πλευράς της Τρόικα, για τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται από πλευράς κυβέρνησης αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας, στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Το πακέτο σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη λάβει το πράσινο φως από τους διεθνείς δανειστές της Κύπρου.

Στο μεταξύ σήμερα οι εκπρόσωποι της Τρόικας, παρέδωσαν στο Υπουργείο Οικονομικώνεπικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο ήδη μελετάται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, ώστε να μπορέσει το υπουργείο να καταθέσει τις δικές τους παρατηρήσεις.

Σε μία άλλη εξέλιξη ο Βρετανικός οίκος KPMG, παρέδωσε σήμερα την τελική αποτίμηση του ισολογισμού της Τράπεζας Κύπρου στους εκπροσώπους της Τρόικα, προκειμένου να κλειδώσει μέχρι το τέλος της ημέρας, όπως είναι ο στόχος, το ποσοστό του κούρεματος των ανασφάλιστων καταθέσεων, το οποίο υπολογίζεται στο 45% με 50%

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου