Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Ο Μπουτέσκου «σκότωσε» τα όνειρα της Ομόνοιας

H  Ομόνοια ήθελε αλλά στάθηκε άτυχη απέναντι στη μαχητική Άστρα που πήρε ιστορική πρόκριση με δέκα ποδοσφαιριστές. Το «τριφύλλι» ηττήθηκε 2-1 μέσα στο ΓΣΠ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Ο Μπουτέσκου ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων. Σκόραρε για την Ομόνοια ο Γκιγκίεβιτς.

Α΄ Μέρος
Η Ομόνοια μπήκε ορεξάτη στο γήπεδο με διάθεση να επιτεθεί και να πετύχει ένα γρηγορο γκολ που θα έκανε το έργο της πιο εύκολο. Ή Άστρα με έξυπνη τακτική έκλεισε τους χώρους και προσπαθούσε κυρίως με ψηλές μπαλιές να βρει τους επιθετικούς.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ανήκει στην Ομόνοια, με τον Τέιλορ να βρίσκεται εντός περιοχής αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Ακολούθως, η Άστρα πίεσε με τη σειρά της και είχε δύο καλές στιγμές με τους Αμορίμ και Φατάι στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδού.

Ο αγώνας ήταν στα μέτρα της Ομόνοιας, με τον Σκέμπρι να γίνεται ο άνθρωπος που χάνει δύο μοναδικές ευκαιρίες να βάλει μπροστά το «τριφύλλι». Στο 26΄ επιχείρησε ένα κοντινό σουτ το οποίο έφυγε έξω, ενώ στο 27΄ έκανε την κοτνινή κεφαλιά, την οποάι όμως έσωσαν αμυντικοί της Άστρα πάνω στη γραμμή.

Η Άστρα κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο και στο 39΄ «τιμώρησε» την Ομόνοια, ανοίγοντας το σκορ με τον Μπουτέσκου. Προσπάθησαν να αντιδράσουν οι «πράσινοι», που είχαν διπλή ευκαιρία με τους Τέιλορ και Σοάρες στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Β ΄ Μέρος
Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση κύλισε το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Η Ομόνοια πιέζει γι ατο γκολ, φθάνει έξω από τη περιοχή της Άστρα, αλλά δυσκολεύεται να βγάλει φάσεις. Στο 56΄ του αγώνα όμως όλα άλλαξαν.

Οι παίκτες της Ομόνοιας έκρυψαν τη μπάλα, αυτή πήγε στα πόδια του Γκιγκίεβιτς που από κοντά εέφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι πήρε «φωτιά», οι φίλοι της Ομόνοιας ξεσηκώθηκαν και η Άστρα επηρέαστηκε σε μεγάλο βαθμό.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λαμπάν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον ακολούθησε ο προπονητής του, που διαμαρτυρόταν έντονα στο διαιτητή.

Η Ομόνοια πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδού και είχε δύο πολύ καλές στιγμές να σκοράρει. Αρχικά, στο 64΄ με τον Σκέμπρι (τρίτη χαμένη ευκαιρία) και αργότερα με οτν Σοάρες (66΄). Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Άστρα «κτύπησε» και πάλι με τον Μπουτέσκου (69΄), «παγώνοντας» το ΓΣΠ.

Το προβάδισμα της Άστρα ανάγκασε την Ομόνοια να γίνει ακόμη πιο επιθετική, αφού κυνηγούσε δύο γκολ. Ότι και να προσπαθούσαν οι παίκτες του Σαβέφσκι δεν τους έβγαινε με αποτέλεσμα το σκορ να μην διαφοροποιηθεί μέχρι και το τέλος του αγώνα.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Χοσέ (74΄ Πλατινί), Αλαμπί, Αντράντε, Σκαραμοτσίνο, Σοάρες, Λεάντρο, Ασίς, Τέιλορ (46΄ Εφραίμ), Σκέμπρι, Γκικίεβιτς

ΑΣΤΡΑ: Λουνγκ, Μπεν Γιουσέφ, Μοράις, Γκάμαν, Ματέλ, Τέμπο (74΄ Ενάτσε), Σέτο, Λαμπάν, Αμορίμ, Μπουντέσκου, Φατάι (59΄ Μπουκαρί)

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου