Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στις φυλακές το νήμα του πενταπλού φονικού. Χειροπέδες σε 2 Ε/Κ

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης επαγγελματικής εκτέλεσης 3 ε/κ και 2 Ρουμάνων φρουρών ασφαλείας, στην κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας στις 23 Ιουνίου του 2012.

Μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων που παρά τις 4 συλλήψεις, Μαμαλικόπουλου, Τσεχιλίδη και ακόμη 2 Ε/Κ, συνέχισαν εντατικά τις εξετάσεις όλους αυτούς τους μήνες αναζητώντας όλους τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς για τα Κυπριακά δεδομένα μακελειού, κατέληξαν ακολουθώντας τα ματωμένα ίχνη των δραστών, πίσω από τα σίδερα των κεντρικών φυλακών όπου φέρονται να πρόλαβαν ακόμη και εκτέλεση σχεδίου απόδρασης των 2 Ελλαδιτών εκτελεστών.

Στις εξετάσεις που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικότατα τεκμήρια που ρίχνουν φως σε αρκετά σκοτεινά σημεία της υπόθεσης συμπεριλαμβανομένων και χειρόγραφων σημειώσεων για τις οποίες ο ένας ελλαδίτης έδωσε μάχη και επιχείρησε να κτυπήσει το δεσμοφύλακα που τελικά τις παρέλαβε ως τεκμήρια.

2 ακόμη κινητά τηλέφωνα, ειδικά για κρατούμενους, που κατάφεραν να περάσουν οι φερόμενοι εκτελεστές μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, (το ένα έχει μέγεθος δακτυλιδιού), και 5 κάρτες κινητών τηλεφώνων, τεκμήρια πλέον στα χέρια των ανακριτών που προχώρησαν στις 9μιση χθες βράδυ σε νέα αναπαράσταση του άγριου φονικού που συγκλόνισε το Παγκύπριο.



Νέα, εξαιρετικής σημασίας ίσως προσθήκη στο πάζλ της υπόθεσης, η πρωινή σύλληψη ακόμη 2 Ε/Κ, 28χρονου ιδιοκτήτη Μπυραρίας στην περιοχή Αμμοχώστου και 39χρονου άνεργου φίλου του, οι οποίοι φέρονται να ήρθαν σε επαφή με τους υπό σύλληψη υπόπτους για το μακελειό, και φέρονται σύμφωνα με πηγές από την ανακριτική ομάδα, να είχαν βοηθητικό ρόλο στο έγκλημα, παρέχοντας στους εκτελεστές σημαντικές υπηρεσίες.

Οι 2 νέοι ύποπτοι, εντοπίζονται σύμφωνα με πληροφορίες και στα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, παρά όμως την έντονη ανάκριση στην οποία υποβάλλονται από το πρωί, αρνήθηκαν οποιαδήποτε συνεργασία με την αστυνομία.

Το κατά πόσον θα οδηγηθούν αύριο ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί διάταγμα κράτησής τους, εξαρτάται από τη σημερινή πορεία των ανακρίσεων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου