Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Εκτάκτως στη Βουλή το θέμα των Ταμείων Προνοίας

Το θέμα των Ταμείων Προνοίας θα απασχολήσει στις 11 το πρωί την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, η οποία θα συνέλθει εκτάκτως.
Ειδικότερα, η Επιτροπή θα θέσει κάτω από το μικροσκόπιό της το ευρύτερο θέμα της διασφάλισης και προστασίας των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεως και τις ενέργειες , που γίνονται από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή και την πρόταση του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου για εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων της και πόσο αυτή συμβάλλει στην άρση της αβεβαιότητας στην τράπεζα.
Αγκάθι φαίνεται να αποτελεί το θέμα του Ταμείου Προνοίας των τραπεζικών υπαλλήλων, καθώς σύμφωνα με την ΕΤΥΚ, στην πρόταση του Δ.Σ. προς τους υπαλλήλους εμπεριέχονται αρκετές ασάφειες, γεγονός, που δυσκολεύει την τελική τους απόφαση.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών κλήθηκαν να παραστούν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Έφορος Ταμείων Προνοίας και ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ.
Για το θέμα του σχεδίου εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους της Τράπεζας Κύπρου κλήθηκαν να παραστούν ακόμα ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Ενδιάμεσου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.
N.Παπαδόπουλος: Πρόκειται για ρητή πρόνοια του μνημονίου
Όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτή είναι μία ρητή πρόνοια, η οποία προβλέπεται στο μνημόνιο, και άρα όποια απόφαση θα πάρουμε εμείς θα πρέπει να βρίσκεται σε συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος .
Εκ των πραγμάτων, είπε, θα πρέπει να έχουμε τις δικές τους απόψεις, αφού αυτοί θα δώσουν τα χρήματα.
Υπέδειξε παράλληλα ότι πρέπει να επιδιωχθεί άμεσα ένα ξεκαθάρισμα αυτές τις ημέρες που θα είναι η τρόικα στην Κύπρο για να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο  εθελούσιας εξόδου των υπαλλήλων.
Πηγή: Sigmalive.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου