Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ : Αγωνιστικά και οργανωτικά η ΣΚΟΚ έδωσε το παρόν της.

Ο Αντώνης και η Παναγιώτα Ανδρέου που μας εκπροσώπησαν
στον τελυταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γρανάδα
• Αντώνης Ανδρέου και Παναγιώτα Ανδρέου αγωνίστηκαν στο σκητ ανδρών και εφήβων, ενώ οι Δημήτρης Λόρδος και Πέτρος Κυρίτσης ήταν Τεχνικοί Επιθεωρητές

• H ISSF μελετά το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής των τελικών από τις αρχές του 2014

Ο τελευταίος αγώνας του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής, έγινε στη Γρανάδα της Ισπανίας από τις 3 μέχρι τις 12 Ιουλίου και σ’ αυτόν η Κύπρος έδωσε το παρόν της, τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. 

Οι πρωταθλητές μας Αντώνης και Παναγιώτα Ανδρέου, εκπροσώπησαν τη ΣΚΟΚ στο σκητ ανδρών και γυναικών, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Λόρδος και ο τεχνικός διευθυντής Πέτρος Κυρίτσης είχαν οριστεί από την ISSF ως Τεχνικοί Επιθεωρητές Α και Β αντίστοιχα. 

Οι δυο αξιωματούχοι της ΣΚΟΚ είχαν την ευκαιρία να παρακαθήσουν και σε συνεδρία της Διεθνούς Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν εισηγήσεις για αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των τελικών, που εφαρμόστηκαν από την αρχή της φετινής περιόδου.

Το διεθνές σκοπευτήριο της Γρανάδας θα φιλοξενήσει και τους 51ους Παγκόσμιους Αγώνες Σκοποβολής, τον Σεπτέμβρη του 2014, όπου θα δοθούν και οι πρώτες κάρτες (QUOTA PLACES) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016! 

Για το σκοπό αυτό έγινε έλεγχος των εγκαταστάσεων από τους Τεχνικούς Επιθεωρητές και σημειώθηκαν οι απαιτούμενες αλλαγές, αναβαθμίσεις και προσθήκες που απιτούνται για τη φιλοξενία της κορυφαίας σκοπευτικής διοργάνωσης του 2014.

Οι αγώνες

Στο αγωνιστικό μέρος, όπως έχει προαναφερθεί, οι Αντώνης Ανδρέου και Πανγιώτα Ανδρέου αγωνίστηκαν στο σκητ ανδρών και γυναικών αντίστοιχα. Στον αγώνα ήταν προγραμματισμένο να πάρει μέρος και ο πρωταθλητής μας Γιώργος Αχιλλέως, όμως μια σοβαρής μορφής αμυγδαλίτιδα τον ανάγκασε να επιστρέψει νωρίς στην Κύπρο.

Στο σκητ ανδρών, όπου το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Τσέχος Γιαν Σίχρα με 123+15+14, ο πρωταθλητής μας Αντώνης Ανδρέου πέτυχε 119/125 και τερμάτισε στην 35η θέση. Στις γυναίκες, τα δυο πρώτα μετάλλια (χρυσό και αργυρό) πήγαν στην Ιταλία με τις Χιάρα Καϊνέρο (73+13+14) και Κατιούσια Σπάτα (73+15+13), ενώ η Παναγιώτα Ανδρέου με 68/75 περιορίστηκε στη 17 η θέση.

Πηγή: http://24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου