Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μέχρι τις 7:30μ.μ. θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς στα νοσοκομεία

Επεκτείνεται το ωράριο

Λευκωσία: Με τις ώρες και τα λεπτά παλεύει το Υπουργείο Υγείας, το οποίο καλείται να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας επεκτείνοντας το ωράριο εξυπηρέτησης των ασθενών από τα κρατικά νοσηλευτήρια και μειώνοντας ταυτόχρονα την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Για να επιτευχθεί ο διπλός αυτός στόχος, κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας άρχισε τις επισκέψεις σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια και συζητά με τον διευθυντή κάθε κλινικής ξεχωριστά, αφού όπως έχει διαπιστωθεί οι νέες ρυθμίσεις δεν θα είναι για όλους οι ίδιες αλλά θα διαφέρουν μεταξύ τους, αναλόγως των αναγκών και της στελέχωσης κάθε μίας εξ αυτών.

Για αυτό άλλωστε και σε πρώτη φάση άρχισε η μελέτη των αναγκών, της στελέχωσης, του φόρτου εργασίας και των λιστών αναμονής ανά κλινική. Στόχος να διαπιστωθεί κατά πόσο το προσωπικό μπορεί να εργάζεται σε δύο βάρδιες ή αν θα πρέπει να γίνεται κάλυψη των απογευματινών αναγκών με τους επί καθήκοντι ιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η πρόταση που τίθεται ενώπιον των κλινικαρχών περιλαμβάνει δύο επιλογές.

Στην πρώτη περίπτωση, και όπου υπάρχει επαρκής αριθμός γιατρών για να λειτουργεί η κλινική κανονικά, το ωράριο θα είναι κλιμακωτό.

Δηλαδή, οι μισοί γιατροί θα εργάζονται στο ωράριο 7:30-3:00 και οι άλλοι μισοί σε ωράριο 12:00 το μεσημέρι με 7:30 το βράδυ.

Με αυτό τον τρόπο, οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τα νοσοκομεία μέχρι τις 7:30 το βράδυ, γεγονός που θα βοηθήσει στη μείωση των λιστών αναμονής, χωρίς να υποχρεώνεται το Κράτος να πληρώνει για υπερωριακή εργασία, αφού οι γιατροί θα εργάζονται εντός του κανονικού τους ωραρίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος*

*Διαβάστε περισσότερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου