Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Θα ζητηθεί φυλάκιση Χάσικου - Σιακαλλή

Διαστάσεις προσλαμβάνει η απέλαση Ρουμάνας η οποία προηγουμένως είχε αφεθεί ελεύθερη με διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προτού συλληφθεί εκ νέου και απελαθεί, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση να κατατεθεί αίτηση παρακοής διατάγματος που τιμωρείται συνήθως με ποινή φυλάκισης.
 
Η αίτηση θα εξεταστεί αύριο και στο «σκαμνί» θα καθίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της διευθύντριας Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού ή και του υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο η σύλληψη της Διευθύντριας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού ή και του υπουργού Εσωτερικών για παρακοή δικαστικού διατάγματος.
 
Η παραπονούμενη Ρουμάνα, η οποία τυγχάνει Ευρωπαία πολίτις, ισχυρίζεται πως οι αρμόδιοι ενημερώθηκαν για την έκδοση του διατάγματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου με το οποίο αποφασίστηκε όπως μη απελαθεί. Παράλληλα, φέρονται να είχαν ενημερωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάσισε όπως η Ρουμάνα αφεθεί ελεύθερη. Παρόλα αυτά, την επομένη συνελήφθη και απελάθηκε λίγες ώρες αργότερα.
 
Η Ρουμάνα διαμένει στη Δημοκρατία από το 2006 και το 2008 τέλεσε πολιτικό γάμο με άτομο από την Μπαγκλαντές με το οποίο και διέμενε. Ο σύζυγος της παραπονουμένης, επίσης απελάθηκε ενώ εκκρεμούσε υπόθεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ήταν νόμιμος κάτοχος δελτίου διαμονής ως μέλος οικογένειας Ευρωπαίου πολίτη (της Ρουμάνας συζύγου) και στις 14 Ιανουαρίου 2013 αυτός υπέβαλε εμπρόθεσμα αίτηση ανανέωσης του δελτίου διαμονής.
 
Η Ρουμάνα είχε συλληφθεί για να απελαθεί επειδή θεωρήθηκε ύποπτη για τέλεση εικονικού γάμου. Η αποτροπή της απέλασης επετεύχθη με διάταγμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εξεδόθη στις 5 Ιουλίου.
 
Την περασμένη Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο ανέστειλε και την κράτησή της υπό όρους και στις 8μ.μ. της επομένης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στον αστυνομικό σταθμό Πέρα Χωρίου. Εξεδόθη νέο διάταγμα σύλληψης και απέλασης και ενώ κινήθηκε η διαδικασία αναστολής τους, προχθές το πρωί οι δικηγόροι της ενημερώθηκαν πως είχε απελαθεί τα ξημερώματα.

Πηγή : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου