Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Από Γερμανό σε Γερμανό ο Nole

Δυσκολεύτηκε αρκετά στον αγώνα το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Novak Djokovic, αλλά ωστόσο κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του σκληροτράχηλου Philippe Kohlschreiber, με 4-6, 6-3, 6-4, 6-4, μετά από 2 ώρες και 42 λεπτά, πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση. Ο Σέρβος προκρίθηκε στα προημιτελικά εκεί όπου τον περιμένει o Tommy Haas, με τον Nole να θυμάται ακόμα την ήττα του από τον Γερμανό στο Sony Open του Miami, πριν από περίπου 2 μήνες.

Ο Djokovic δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στην αναμέτρηση, χάνοντας το 1ο του σετ στο Roland Garros, σχετικά εύκολα. Η συνέχεια όμως ήταν πολύ καλύτερη, παίζοντας πιο ισορροπημένο τένις. Παρόλα αυτά ο Γερμανός Kohlschreiber, πραγματοποίησε μια καλή εμφάνιση, παρότι στάθηκε αρκετές φορές άτυχος, αφήνοντας ανεκμετάλλευτες 9 ευκαιρίες για break.

Το 1ο σετ ξεκίνησε με τον Νο16 του ταμπλό να παίζει από πολύ νωρίς πολύ επιθετικά. Αυτή η πίεση απέδωσε στον 5ο game (3-2) εκεί όπου κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Djokovic και να πάρει το προβάδισμα στο σετ. Η κατάσταση δεν άλλαζε με τον Σέρβο να μην μπορεί να αντεπιτεθεί, χάνοντας το σετ με 6-4, μετά από 38 λεπτά.

Στο 2ο σετ ο Σέρβος φάνηκε πιο συγκεντρωμένος από τον αντίπαλό του, παίζοντας πιο σταθερό τένις, χωρίς λάθη. Αρκετά γρήγορα μάλιστα πήρε και το προβάδισμα με 4-1, μια διαφορά που παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο Kohlschreiber, δεν μπόρεσε να μειωθεί, με το σετ να καταλήγει στο Νο1, με 6-3.

Ο Novak φρόντισε να ξεκινήσει δυνατά και στο 3ο σετ, εκεί όπου και πάλι έκανε break στο 3οGame (2-1), παίρνοντας το προβάδισμα. Ο Γερμανός και πάλι ασκούσε πίεση στο σερβίς του Djokovic,το οποίο ωστόσο ήταν αδύνατο να σπάσει. Χωρίς κανένα απρόοπτο στην συνέχεια και πάλι ο Nole πανηγύρισε το σετ με 6-4.

Στο 4ο σετ ο 26χρονος τενίστας από το Βελιγράδι, συνέχισε στην ίδια τακτική. Μπόρεσε να σπάσει με αρκετό κόπο το σερβίς του αντίπαλου του στο 5 ο (3-2) και στο 7ο (5-2) game. O Γερμανός μπόρεσε να πάρει στη συνέχεια ένα από δύο χαμένα του σερβίς πίσω, ωστόσο δεν μπόρεσε να σώσει και την παρτίδα δίνοντας και πάλι το σετ με 6-4, στον Novak, προκρίθηκε στα προημιτελικά Grand Slam, για 16η συνεχόμενη φόρα.

Ο καλύτερος τενίστας αυτή την στιγμή στον κόσμο, σημείωσε 38 winners εκ των οποίων οι 2 ήταν άσσοι. Από την άλλη πλευρά ο Kohlschreiber, εκμεταλλεύτηκε μόλις 2 ευκαιρίες για break στον αγώνα, σε συνολικά 13 που του δόθηκαν, δείχνοντας την έλλειψη αποτελεσματικότητας στο παιχνίδι του. Ωστόσο η σημερινή του παρουσία ήταν καλή βγάζοντας 4 άσσους σε συνολικά 48 winners.

O Djokovic θα κάνει την εμφάνιση του για 16η συνεχόμενη και 24η συνολικά εμφάνιση του στα προημιτελικά Grand Slam. Αυτή ήταν επίσης η 501η νίκη στην καριέρα του, καθώς και η 35η στο Roland Garros αλλά και η 145η σε όλα τα Grand Slam. Ο κάτοχος 6 Major τίτλων, φιλοδοξεί να κερδίσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το Γαλλικό Όπεν, θέλοντας να ολοκληρώσει την συλλογή όλων των Grand Slam. Πέρσι έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό στο Παριζιάνικο Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του, χάνοντας από τον 7 φορές πρωταθλητή Rafael Nadal.

Στην 8άδα θα βρεθεί απέναντι στον Tommy Haas που επικράτησε νωρίτερα κάνοντας μια εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Mikhail Youzhny, με 6-1, 6-1, 6-3.

Ο Nole με τον Haas, θα βρεθούν για 8η φορά αντιμέτωποι, με τον Σέρβο να θυμάται ακόμα την ήττα του πριν από 2 μήνες στο Sony Open masters 1000 του Miami. Η προϊστορία συνολικά "γέρνει" ελαφρώς προς τον No1 της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας 4 νίκες έναντι 3. Στο χώμα θα βρεθούν για 2η φορά, με τον Djokovic να έχει υπέρ του το επιμέρους σκορ με 1-0, μετά την νίκη που σημείωσε σε βάρος το Γερμανού στην φάση των «32» του Roland Garros το 2006, με 7-5, 6-1, 7-6 (4).

Source: http://www.tennisnews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου