Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Έξω από το Υπουργείο παιδείας θα μαζευτούν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί για τη συλλογική σύμβαση!


Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργοδοτούμενοι στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, ζητώντας όπως προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης, που να διασφαλίζει την απασχόληση αδιόριστων εκπαιδευτικών.


2500 εκπαιδευτικοί, εκφράζουν την διαμαρτυρία τους, στην άρνηση του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσουν οι διαδικασίες συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης εργασίας, που να διασφαλίζει την απασχόληση των αδιόριστων εκπαιδευτικών.

Οι Συντονιστικές Επιτροπές των εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα απογευματινά και βραδινά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και εργοδοτούνται από το ΙΔΑΒΕΠ σε κοινή τους συνεδρία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που τους εκπροσωπούν ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την προσεχή Τέταρτη 5 Ιουνίου 2013.

Η αρχική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα αρχίσει από το πάρκο δίπλα από το Νοσοκομείο Αρχ. Μακάριος Γ΄ στις 10:00πμ και θα πραγματοποιηθεί πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών, οι εκπαιδευτικοί είναι χαμηλόμισθοι ωρομίσθιο και έχουν ταλαιπωρηθεί πολύ με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές τους, εξ υπαιτιότητας του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως υποστηρίζουν, η συλλογική σύμβαση δεν θα έχει κανένα πρόσθετο κόστος για τον εργοδότη.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει γραπτή συμφωνία ημερομηνίας 2 Μαΐου 2012, μεταξύ συντεχνιών και Υπουργείου Παιδείας για την σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας την οποία ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου