Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Δ.Συλλούρης: Δεν είναι κουμπάρος μου ο Κουγιάλης

Τι απαντά για τις αποχωρήσεις και τις θέσεις Λιλλήκα στο Κυπριακό 
Λευκωσία: Η αποχώρηση στελεχών από το Ευρωπαϊκό Κόμμα, τα οποία έφυγαν «πυροβολώντας», έγινε πλέον εξωκομματικό θέμα, δήλωσε σήμερα ο πρόςδρος του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης.

«Όσον καιρό ήταν ενδοκομματικό πάλι υπήρχαν οι πυροβολισμοί και δεν απαντούσα. Τώρα που έγινε και εξωκομματικό, και βεβαίως, δεν θα ασχοληθώ. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα συνεχίζει την πορεία του, με γνώμονα πρώτα να υπηρετήσει την Κύπρο και όχι οποιεσδήποτε προσωπικές επιλογές ή αντιλήψεις», πρόσθεσε .

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Συλλούρης είπε ότι ο υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης, «δεν είναι κουμπάρος μου».

«Μπορεί να έπρεπε να ήταν κουμπάρος μου. Είναι πολύ καλός φίλος, αλλά δεν είναι κουμπάρος μου», συμπλήρωσε .

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι οι θέσεις του ΕΥΡΩΚΟ και έναντι της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και ειδικά υπέρ της ευρωπαϊκής λύσης που είναι η θετική προσέγγιση του κόμματος όχι αρνητική, είναι ξεκάθαρη.

«Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο, είναι ποια είναι η θέση του κ. Λιλλήκα για τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, τον οποίο υποστηρίζουν και μετεκλογικά, φαίνεται, ο οποίος μίλησε για δικοινοτική ομοσπονδία», ανέφερε.

«Όσον αφορά συναλλαγές που κατηγορήθηκε το Ευρωπαϊκό Κόμμα, νομίζω ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα όταν έγινε, έχει τάξει σαν άξονα λειτουργίας του ακριβώς το αντίθετο και ήδη οι φίλοι αυτοί που κατηγορούν μέσα στο Ευρωπαϊκό Κόμμα θεωρώ ότι έπρεπε να εμπεδώσουν ότι το Ευρωπαϊκό Κόμμα είναι μακριά από συναλλαγές. Και δεν ήταν οι πρώτοι που θα δικαιούταν να κατηγορήσουν το Ευρωπαϊκό Κόμμα, όταν οι ίδιοι αυτοί τρεις-τέσσερις υποστήριξαν τον Γλαύκο Κληρίδη, τον πατέρα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με αντάλλαγμα το Υπουργείο Υγείας, κάποτε», πρόσθεσε.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα, συνέχισε, βρίσκεται σήμερα στην κυβέρνηση χωρίς να έχει συζητήσει ποτέ αντάλλαγμα και αν αύριο αποφασίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, να μην έχει υπουργό από το Ευρωπαϊκό Κόμμα «δεν θα δικαιούμαστε να κάνουμε παράπονο».

«Αν με ακούσετε να κάνω παράπονο τότε θα πείτε, ξέρετε άλλα μας έλεγες. Δεν έχει υποχρέωση ο κ. Αναστασιάδης με όσα συζητήσαμε προεκλογικά να έχει υπουργό από το Ευρωπαϊκό Κόμμα ή υπουργούς από το Ευρωπαϊκό Κόμμα ή άλλους διορισθέντες», κατέληξε.

Πηγή: philenews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου