Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κινδυνεύουν να κλείσουν νοσοκομεία, αγροτικά και αστικά υγειονομικά κέντρα!


Στα 65 εκατομμύρια υπολογίζονται οι περικοπές που αναλογούν στον τομέα της υγείας, με βάση τις απαιτήσεις της Τρόικας, η οποία ζητά μείωση 11,5% του κρατικού υπολογισμού, για το επόμενος έτος.


Πονοκέφαλο προκαλεί στο Υπουργείο Υγείας , η ανάγκη για εφαρμογή νέων περικοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, προέβη στην επισήμανση, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εξοικονομήσεων στο τομέα της υγείας, εκτός και αν προχωρήσουν σε κλείσιμο νοσοκομείων, αγροτικών και αστυνομικών υγειονομικών κέντρων.

Για να αποφευχθεί μία τόσο δυσάρεστη εξέλιξη, θα πρέπει σύμφωνα με τον Πέτρο Πετρίδη, να μειωθούν οι δαπάνες στα φάρμακα.

Το μόνο που φαίνεται να λειτουργεί υπέρ του Υπουργού Υγείας, είναι το γεγονός ότι και η ίδια η Τρόικα, αναφέρει στις επισημάνσεις της ότι οι δαπάνες είναι ήδη χαμηλές και δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω μειώσεις, αλλά μόνο εσωτερικές εξοικονομήσεις.

Η προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας, είναι να εξοικονομηθούν κονδύλια, από όλα τα τμήματα τους, χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου