Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ποιους προορίζει ο Αναστασιάδης για την ομάδα Κυπριακού


Νομικούς συμβούλους και εμπειρογνώμονες στο Κυπριακό, επιστρατεύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασσιάδης, οι οποίοι θα πλαισιώσουν το διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς στις διαπραγματεύσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πολίτης», στην ομάδα εμπειρογνωμόνων θα συμπεριλαμβάνεται ο Αλέκος Μαρκίδης, ο οποίος θεωρείται καλός γνώστης του Κυπριακού και πέραν της νομικής του κατάρτισης, είχε χειριστεί διάφορες πτυχές του εθνικού θέματος, επί διακυβέρνησης Κληρίδη.

Στους επίλεκτους του Προεδρικού, συμπεριλαμβάνεται και ο Τουμάζος Τσελεπής, ο οποίος ήταν από τους βασικότερους συμβούλους του Δημήτρη Χριστόφια, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Στην ίδια ομάδα θα συμπεριληφθεί και ο νομικός, πρώην Ευρωβουλευτής, Παναγιώτης Δημητρίου, ενώ συμβουλευτικός θα είναι και ο ρόλος του νομικού, πρόεδρου της Έπαλξης Ανασυγκρότησης του Κέντρου, Κύπρου Χρυσοστομίδη, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός στις κυβερνήσεις Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, επιθυμεί να συμπεριλάβει στην ομάδα, τον νομικό και πρώην Βουλευτή Χρίστο Κληρίδη και τον επίσης νομικό Πόλυ Πολυβίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να ενημερώσει τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στην επόμενη συνεδρία του σώματος, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου