Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Μεθυσμένος πρεσβευτής αναστάτωσε το Παρίσι


Σκηνές από ταινία περιπέτειας στην οποία συμβαίνουν τα πιο απίθανα πράγματα χωρίς οι πρωταγωνιστές να πάθουν ούτε γρατζουνιά εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο του Παρισιού, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Λε Παριζιέν. Ο πρέσβης της Ελβετίας στον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Aνάπτυξη (ΟΟΣΑ) καταδιώχθηκε από Γάλλους αστυνομικούς καθώς έτρεχε με τη Mercedes του και δεν σταμάτησε ούτε και όταν οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και έσκασαν δύο από τα λάστιχα του οχήματος.

Ο Στέφαν Φλίκιγκερ πλησίασε μπλόκο της γαλλικής αστυνομίας γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής, με υπερβολική ταχύτητα. Αντί να σταματήσει στον έλεγχο πάτησε γκάζι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή δύο αστυνομικών. Οχημα της τροχαίας κατεδίωξε το πολυτελές αυτοκίνητο με τις διπλωματικές πινακίδες, το οποίο παρολίγο να τρακάρει την στιγμή που οι σφαίρες των ανδρών της τροχαίας έσκασαν δύο από τα λάστιχά του.

Ο οδηγός διατήρησε, παρ’ όλα αυτά τον έλεγχο του οχήματος και θεώρησε σκόπιμο να πατήσει ακόμη περισσότερο γκάζι στρίβοντας ανάποδα στην λεωφόρο Σεν Ζερμέν. Οταν τελικά σταμάτησε, αφότου είχε διανύσει εκατοντάδες μέτρα στο αντίθετο ρεύμα, δέχθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Ουδείς εξεπλάγη με το αποτέλεσμα.

Ο πρέσβης Φλίκιγκερ οδηγούσε σε κατάσταση μέθης, στοιχείο που θα τον οδηγούσε απευθείας στο αυτόφωρο, αν δεν προστατευόταν από διπλωματική ασυλία.

Ετσι, όπως και στο Χόλιγουντ, μετά το ανθρωποκυνηγητό ο οδηγός είχε τη δυνατότητα να χαλαρώσει με καλή συντροφιά σε οικείο περιβάλλον.

Οι τίτλοι τέλους για την καριέρα του Φλίκιγκερ στο διπλωματικό σώμα δεν έπεσαν ακόμη, αν και η πρεσβεία της Ελβετίας στο Παρίσι ανακοίνωσε ότι αναμένει από τον ίδιο να αναλάβει τις συνέπειες των πράξεών του. Μοναδική παρηγοριά είναι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα. Το 1996, ο πρέσβης του Ζαΐρ στη Γαλλία εκλήθη κατεπειγόντως στη θερινή κατοικία του προέδρου Μομπούτου στη Νίκαια. Στον δρόμο, και ενώ έτρεχε με τρομακτική ταχύτητα, παρέσυρε και σκότωσε δύο εφήβους.

Source: http://www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου