Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αφού δεν προσφέρουν τους κλείνουν – Ποιοι ημικρατικοί οργανισμοί θα βάλουν λουκέτο ;


Ο ρόλος τους έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό και για το λόγο αυτό, ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, καταθέτει πρόταση σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση για το κλείσιμο τριών ημικρατικών οργανισμών, οι οποίοι υπάγονται στο δικό του Υπουργείο.


Όπως μετέδωσε χθες βράδυ το ΡΙΚ και η εφημερίδα «Πολίτης», πρόκειται για τον Οργανισμό Κυπριακής Γαλακτοβιομηχανίας, το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων, τα οποία θα κλείσουν άμεσα και το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών, στο οποίο θα δοθεί μία μεταβατική περίοδος δύο χρόνων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστούν ζημιά οι εξαγωγές πατατών.

Οι συγκεκριμένοι οργανισμοί, λειτουργούσαν τα τελευταία χρόνια, κυρίως από την κρατική χορηγία.

Ο Οργανισμός Κυπριακής Γαλακτοβιομηχανίας, έλαβε κρατική επιδότηση, ύψους 4,8 εκατομμύρια ευρώ και παρουσίασε ζημιά 900 χιλιάδων ευρώ.

Το Συμβούλιο Αμπελοοινικών Προϊόντων, έλαβε 8,1 εκατομμύρια ευρώ και παρουσίασε ζημιά, 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Το Συμβούλιο Εμπορίας Κυπριακών Πατατών, πήρε 2,4 εκατομμύρια ευρώ από το κράτος και εμφάνισε κέρδος 223 χιλιάδες ευρώ.

Ο Υπουργός Γεωργίας, διαβεβαίωσε ότι κανείς από τους 75 εργαζόμενους που απασχολούνται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, δεν θα χάσει τη δουλειά του, καθώς προτείνεται, όπως οι πλείστοι μετακινηθούν στο τμήμα Γεωργίας, ενώ κάποιοι άλλοι θα μεταφερθούν στον Κυπριακό Οργανισμό Αγροτικών Πληρωμών.

Τα περιουσιακά στοιχεία των δύο ημικρατικών οργανισμών θα υπαχθούν στο κράτος.
Στις ιδιόκτητες από το κράτος κτηριακές εγκαταστάσεις, του Οργανισμού Γάλακτος, θα στεγαστούν άλλες υπηρεσίες του δημοσίου, οι οποίες μέχρι σήμερα κατέβαλλαν ενοίκια.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου