Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η πόρτα που «έφαγε» ο Ερντογάν από τον βασιλιά του Μαρόκου

Πόρτα... έφαγε ο Ταγίπ Ερντογάν από τον βασιλιά του Μαρόκου.


Κατά την επίσκεψή του στη χώρα, ο τούρκος πρωθυπουργός έτυχε ψυχρής... υποδοχής, η οποία μάλιστα σχολιάστηκε από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η εφημερίδα «Χουριέτ» αφήνει να εννοηθεί ότι ο βασιλιάς Μοχάμεντ απέφυγε να συναντηθεί με τον Τούρκο πρωθυπουργό μετά την «εξέγερση» των Τούρκων «Αγανακτισμένων» αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών από τις αστυνομικές δυνάμεις. Από την πλευρά του Μαρόκου, και όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας «Yabiladi», πιθανόν ο βασιλιάς Μοχάμεντ να μην καλωσόρισε τον Ερντογάν επειδή ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια περιοδείας του σε χώρες της «Αραβικής Ανοιξης» το 2011 δεν είχε επισκεφθεί τη χώρα.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η συνάντηση του Ερντογάν και του Βασιλιά Μοχάμεντ δεν έγινε, γιατί ο δεύτερος απουυσιάζει στο εξωτερικό. Ο Βασιλιάς Μοχάμεντ θα είναι απών για 20 μέρες. Το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολία» είχε μεταδώσει ότι κατά την επίσκεψή του στο Μαρόκο, ο Ερντογάν θα γίνει δεκτός από τον βασιλιά της χώρας και τον υπουργό Εξωτερικών και Συνεργασίας.

Source: http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου