Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Πυρκαγιά στο Μετρό της Μόσχας: 17 τραυματίες και 4 τρένα εγκλωβισμένα στις σήραγγες.

Πυρκαγιά ξέσπασε στον σταθμό Okhotny Ryad του Μετρό στο κέντρο της Μόσχας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί ανθρώποι και αναγκάζοντας τις αρχές να προβούν σε μαζική εκκένωση του χώρου, ενώ τέσσερα τρένα είναι ακόμα εγκλωβισμένα σε υπόγειες σήραγγες του Μετρό.

Τουλάχιστον 17 άτομα τραυματίστηκαν, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί, όπως αναφέρει ο Βίκτορ Μπιργιουκοβ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτων αναγκών της πρωτεύουσας.

Το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ιατρική πηγή ανέφερε ότι μία 28χρονη γυναίκα και ένας 47χρονος άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Οπως δήλωσε ο Μπιργιουκοβ, περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι εκκένωσαν τους χώρους του μετρό, ενώ μερικά τρένα εγκλωβίστηκαν μέσα στις σήραγγες, όταν ξέσπασε η φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 9:04 π.μ. ώρα Μόσχας και οι πυροσβέστες κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα, ενώ οι εγκαταστάσεις που επηρεάζονται από τον καπνό εξαερίζονται.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν τεχνική βλάβη σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο στο εσωτερικό της σήραγγας.

Η πυρκαγιά, η οποία επηρέασε τόσο το σταθμό, όσο και κάποιες από τις σήραγγες, διαταράσσει σοβαρά τις μετακινήσεις στη Ρωσική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί.

Οι κοντινοί σταθμοί έκλεισαν και οι επιβάτες αναγκάστηκαν να αναζητήσουν ένα εναλλακτικό μέσο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Οι αρχές έχουν μπλοκάρει την κυκλοφορία σε έναν από τους δρόμους κοντά στο σταθμό Okhotny Ryad ώστε να διευκολύνουν την κίνηση των ασθενοφόρων και των πυροσβεστικών οχημάτων.http://www.enimerwsi.gr/wp-content/uploads/2013/06/fetcher_1200.jpeg





Source: http://inandout.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου